Šport
52 ogledov

Pokazal tudi biološki potni list

Roman Kreuziger giro EPA
Češki kolesar Roman Kreuziger, ki se sooča z obtožbami o dopingu, saj njegov biološki potni list razkriva nepravilnosti, se še naprej brani. Na svoji spletni strani je objavil dokumente - med njimi tudi biološki potni list -, s katerimi dokazuje, da je nedolžen.

"Nikoli nisem jemal nedovoljenih sredstev in nikoli nisem bil pozitiven na dopinškem testu. Lahko si pogledate dokumente, ki se navezujejo na moj primer. Zraven sem dodal še svoj biološki potni list," je zapisal 28-letni član ekipe Tinkoff-Saxo.

Mednarodna kolesarska zveza želi za Čeha prepoved nastopanja med dvema in štirimi leti in 770.000 evrov kazni, ob tem pa izbris rezultatov od marca 2011. Primer zdaj sicer obravnava Mednarodno arbitražno sodišče, saj se z odločitvijo Ucija ne strinja češki olimpijski komite, ki je Kreuzigerja oprostil.

Nepravilnosti v biološkem potnem listu so iz let 2011 in 2012, ko je Kreuzgier vrtel pedala za kazahstansko Astano. Zaradi obtožb je Čeha ekipa Tinkoff-Saxo prečrtala s seznama za letošnjo dirko po Franciji, čeprav je leta 2013 osvojil peto mesto. Kreuziger je ostal tudi brez nastopa na dirki po Španiji in na svetovnem prvenstvu, saj ga je Uci začasno suspendiral.

"Menil sem, da je biološki potni list izjemen pripomoček. Kakorkoli pa, pravila morajo biti jasna za vse, drugače je neuporaben, saj ga lahko izkoristijo, da izločijo kogarkoli želijo. Živim v dvomih, saj ne vem, ali bom lahko nadaljeval s svojo strastjo in kariero ter kolesarstvu posvetil vse, kar lahko," je še dodal Kreuziger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.