Šport
26 ogledov

Poklonite Matiću finale za rojstni dan

zlatorog Iztok Puc spominska tekma Slovenija 2000 Hrvaška 1996 Celje Saša Despot
Celjske rokometaše na gostovanju v polfinalu pokala pokalnih zmagovalcev pri nemškem Gummersbachu čaka ena najpomembnejših tekem sezone. S prvega srečanja v Zlatorogu prinašajo zelo lepih sedem golov prednosti, vendar vsekakor ne gre pričakovati, da bodo nemci vnovič odigrali slabo. Trener Vladan Matić slavi 42 let.

Na prvi tekmi je bilo 34:27 za Celjane proti Gummersbachu, ki je 12-kratni nemški prvak in vnet zbiralec evropskih lovorik. V vitrinah jih ima namreč že deset. Vedran Zrnić, Goran Šprem, Igor Anić, Borko Ristovski so najbolj slovita imena, s katerimi razpolaga Emir Kurtagić, ki ima v vratih na voljo tudi nekdanjega Celjana Aljošo Rezarja. Odlično Nemce pozna športni direktor Roman Pungartnik, saj je tam igral dve sezoni.

"Čaka nas izjemno zahtevna naloga. Sedem zadetkov nam ne zagotavlja ničesar in zelo se bomo morali potruditi, če se bomo želeli uvrstiti v finale. Porabili bomo veliko energije in moči, prikazati pa bomo morali še eno izjemno borbeno predstavo. Izkušnje so vsekakor na njihovi strani, saj takšne tekme igrajo v Bundesligi vsak teden, imeli pa bodo tudi prednost polne dvorane. Dokazati bodo želeli, da v Celju niso prikazali tega, kar znajo, zato pričakujem močan pritisk, tako na igrišču kot tudi s tribun. Vesel  pa sem, saj bo to za mojo mlado ekipo nova priložnost, da si nabira izkušnje. To je takšna priložnost, ki se ti ne ponudi vsak dan in le skozi takšne tekme lahko ti igralci dozorijo v  to, kar si želimo," je dejal celjski trener Vladan Matić, ki prav danes slavi 42. rojstni dan, za klubsko spletno stran.

Pokal pokalnih zmagovalcev, polfinale, 2. tekma:

17.00: Gummersbach - Celje Pivovarna Laško

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.