Šport
3462 ogledov

Slovenci tarča provokacij na igrišču in izven njega

odbojka reprezentanca kozamernik Epa
Slovenski odbojkarji bi si z zmago v polfinalu evropskega prvenstva že zagotovili najmanj srebrno medaljo.

Slovenska odbojkarska reprezentanca se bo danes v Katovicah borila v polfinalu evropskega prvenstva. Zadnja, a zelo težka ovira za uvrstitev v finale in ponovitev uspeha, ki ga je dosegla pred dvema letoma, bo gostiteljica Poljska. Ta je predvsem zaradi domačega igrišča favorit, je pa tudi v odlični formi, tako da Slovencem zagotovo ne bo lahko.

odbojkarska reprezentanca, odbojka Polfinale Šport Kapetan Poljske: Na EP imam vedno v mislih Slovenijo, dejstvo je...

Čeprav vsi po vrsti poudarjajo, da zgodovina medsebojnih tekem ne pomeni ničesar, pa Slovenci vendarle upajo, da bi Poljakom, sicer aktualnim svetovnim prvakom, lahko spet prekrižali račune. Premagali so jih na zadnjih treh prvenstvih, tudi pred štirimi leti v Krakovu, ko so bili boljši v osmini finala, nato pa v četrtfinalu klonili proti Rusiji.

Boljši so bili tudi v Stožicah pred dvema letoma, a tokrat bo vzdušje povsem drugačno, kot je bilo v Ljubljani. Polna dvorana bo tokrat na strani Poljakov, ki pa bodo zagotovo čutili tudi pritisk, saj javnost od njih pričakuje zlato kolajno, medtem ko za Slovence to zagotovo ni nuja.

Alberto Giuliani slovenska odbojkarska reprezentanca Pred polfinalom Šport Giuliani novinarjem: "Nanj ste pa pozabili ... "

Poljaki so sicer prepričani v svojo zmago, njihov selektor Vital Heynen, sicer tekmece spoštuje, a je v svojem stilu že poskušal s zbadljivkami, ki pa bodo izbrance Alberta Giulianija le dodatno motivirale.

"Proti Poljakom motivacije nikoli ne manjka. Provocirajo na igrišču in izven njega, vedno nas podcenjujejo, a mi imamo odgovore. Pričakujem, da bodo na igrišču švigale iskrice, v naših očeh se bo to videlo že na samem začetku. Poljaki igrajo pred domačimi gledalci, glasno bo, ampak toliko več, kot je glasno, ko domača ekipa igra dobro, toliko bolj je tiho, ko izgubijo. Upam, da se ponovi scenarij iz Krakova pred štirimi leti, ko smo odigrali fenomenalno tekmo. Mislim, da smo jo sposobni ponoviti," je pred tekmo dejal slovenski bloker Jan Kozamernik.

odbojka reprezentanca kozamernik | Avtor: Epa Epa

Vital Heynen Pred polfinalom Šport Poljski selektor provociral Slovence: "Ne vem niti ..."

Slovenci in Poljaki so se letos že dvakrat merili v ligi narodov, v rednem delu so zmagali Slovenci, v polfinalu pa tekmeci. Prav zadnja zmaga na pomembnejšem obračunu, naj bi gostiteljem prvenstva vlila samozavest. Takrat so namreč igrali v polni postavi, na prvi tekmi pa sta manjkala njihova najboljša napadalca, korektor Bartosz Kurek in naturalizirani kubanski sprejemalec Wilfredo Leon.

Tekma se bo začela ob 17.30 uri.

odbojka reprezentanca kozamernik | Avtor: Epa Epa

 
Komentarjev 2
  • Princess_Thompson 11:47 18.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 09:06 18.september 2021.

    Dajmo fantje. Vem da zmorete do zlata. Samo še potrdite in prenesite v igro vse vaše adute.