Šport
25 ogledov

Poljaki želijo "ukrasti" slovenskega selektorja

Andrea Giani odbojka ep v bolgariji slovenija CEV
Poljska odbojkarska zveza je pred časom sporočila, da bo njihov selektor Francoz Stephane Antiga selektor le do konca leta in da že išče njegovega naslednika.

Med šestimi kandidati za mesto selektorja Poljaki omenjajo tudi slovenskega selektorja Andreo Gianija, ki mu je s podalspsko izbrano vrsto potekla pogodba. Kot poroča poljski časnik Przeglad Sportowy, naj bi bil Giani pripravljen sprejeti delo, če bo od Poljakov dobil uradno ponudbo.

Poleg Gianija sta kandidata za poljskega selektorja še dva Italijana, in sicer Lorenzo Bernardi in Ferdinando De Giorgi, poleg njiju pa še Argentinec Raul Lozano (ima še italijansko in špansko državljanstvo), ki trenutno vodi reprezentanco Irana, in Marcelo Mendez, ter Bolgar Radostin Stojčev, nekdanji trener Tineta Urnauta pri Trentinu.

Želijo ga tudi Slovenci

Sodelovanje želijo podaljšati tudi na slovenski zvezi. Njen predsednik Metod Ropret in sekretar Gregor Humerca bosta naslednji teden odpotovala v Verono, kjer Giani vodi istoimenskega italijanskega prvoligaša, in ga poskušala prepričati, da ostane slovenski selektor.

Ropret je pred časom za nekatere slovenske medije izjavil, da ima dober občutek in da v dosedanjih pogovorih Italijan ni omenil možnosti za prekinitev sodelovanja.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.