Šport
36 ogledov

Poljski atlet že prodal kolajno z OI

Piotr Małachowski EPA
Poljski atlet Piotr Malachowski je pokazal veliko srce in že prodal svojo srebrno odličje iz Ria v dober namen.

Poljski atlet Piotr Malachowski, v Riu je osvojil srebrno kolajno v metu diska, je v petek sporočil, da daje svoje odličje na dražbo. Zdaj je to že zaključil, saj je zbral dovolj denarja za operacijo triletnega dečka, ki trpi za rakom na očesu.

Na Malachowskega se je obrnila mama nesrečnega Oleka Szymanskija, metalec diska pa se je hitro odločil družini priskočiti na pomoč in tako zbral denar za operacijo. Na Poljskem omenjenih operacij ne izvajajo, za poseg v New Yorku pa so morali zbrati 126.000 ameriških dolarjev. Tretjina vsote je že bila zbrana s pomočjo polske fundacije Siepomaga, za preostalo je zdaj poskrbel Malachowski s prodajo srebrnega odličja. Ko je bila zbrana dovolj visoka vsota, je atlet zaključil z dražbo.

"Pokazali smo, da lahko skupaj dosežemo čudeže. Moja srebrna kolajna je danes vredna veliko več kot pred tednom dni. Vredna je življenja in zdravja malega Oleka. Vsi si bomo delili ta uspeh," je ob koncu dražbe zapisal atlet.

Srebro sta kupila Dominika in Sebastian Kulczyk, brat in sestra, ki veljata za najbogatejša družinska člana na Poljskem. Bogatsvo sta leta 2015 podedovala po očetu Janu, vrednost njunega premoženja pa po Forbesu znaša 3,4 milijarde dolarjev.

Poljska je v Riu osvojila dve zlati, tri srebrne in šest bronastih kolajn, največ pozornosti pa je zdaj zasluženo požela ena izned srebrnih kolajn.

 
Komentarjev 3
  • Avatar mike1968
    mike1968 07:40 26.avgust 2016.

    BRAVO. VSA ČAST!

  • blueone 22:43 25.avgust 2016.

    Bravo Piotr, ko bi bilo več takih ljudi na svetu.

  • Papaja Popi 17:42 25.avgust 2016.

    Pohvalno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tako se to dela.