Šport
27 ogledov

"Ponudbe drugih klubov so"

Jan Muršak Anže Petkovšek
Jan Muršak je z Amurjem v ligi KHL gostoval pri Medveščaku. Tekmo v Zagrebu si je ogledalo tudi veliko slovenskih ljubiteljev hokeja. Medvedi so zmagali z 2:1, pri edinem golu gostov pa je podajo vknjižil tudi slovenski reprezentant.

"Občutki so bili neverjetni. Vsa čast navijačem, ki so danes prišli navijat zame. Napis? Sam ga na začetku nisem videl, a so me nanj hitro opozorili soigralci. Srce mi je hitreje začelo biti. Škoda, ker nam ni uspelo zmagati. Bila je dobra tekma, čestitam Medveščaku," je bil nad podporo Slovencev v Zagrebu navdušen Jan Muršak.

Jan Muršak | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Kmalu reprezentanca

Med tistimi, ki so zanj stiskali pesti, je bil tudi oče. "On je prišel, mama je na žalost ostala doma. Gledala je tekmo po televiziji in navijala zame. Jo bom pa videl, ko se bom vrnil domov na zbor reprezentance. Domov bom prišel v soboto, tega se že veselim – tudi igranja s soigralci v reprezentanci; kar nekaj časa je minilo, odkar sem igral za Slovenijo. Komaj čakam in upam, da bomo dobili turnir v Innsbrucku," se je bližnje reprezentančne akcije dotaknil 25-letni hokejist, ki o nastopu na olimpijskih igrah v Sočiju sicer še ne razmišlja: "Po novem letu bom o nastopu razmišljal več. Najprej se moram osredotočiti na svojo ekipo, skupaj moramo dosegati čim boljše rezultate."

Zadovoljen pri Amurju, a ...

Jan Muršak | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Amurju iz Habarovska sicer ne gre po načrtih, je pri dnu lige KHL, Muršak pa je na 19 tekmah v svojo statistiko vpisal šest golov in štiri podaje. "Sem kar zadovoljen. Ekipa sicer nima dobrih rezultatov, a vse preostalo je sprejemljivo. Hitro sem se privadil na njihov način življenja in tudi na način igranja. Ni nobenih večjih težav," o svojem novem klubu pravi nekdanji član slovitih Rdečih kril iz Detroita, ki zdaj živi v mestu v bližini kitajske meje. "Je malce večje kot Ljubljana. Je kar v redu. Še zlasti če ga primerjam z nekaterimi preostalimi ruskimi mesti," pravi Muršak, na vprašanje, ali so potovanja z vzhoda Rusije naporna, pa odgovarja: "Sama potovanja niso tako slaba, največ težav predstavljajo časovne razlike. Vedel sem, v kaj se spuščam, in na to sem bil pripravljen. To mi ne povzroča večjih težav. Deset dni smo doma, nato sledijo desetdnevna gostovanja. Časa za počitek je bolj malo, tekme so na sporedu vsak drugi dan. Prosto imamo takrat, ko pravzaprav potujemo."

Jan Muršak | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
... možen odhod

Amur ima po katastrofalnih poplavah zaradi istoimenske reke kar nekaj finančnih težav, zato je možna prodaja nekaterih igralcev. "Res je nekaj težav. Upam, da bodo kmalu odpravljene. Zaradi poplav je propadlo kar nekaj sponzorskih pogodb in za zdaj se klubu ne piše prav dobro. O tem ne želim razmišljati, osredotočen sem na svojo igro," je dejal slovenski reprezentant, ki o svoji prihodnosti pri Amurju pravi: "Za zdaj ni ničesar konkretnega. Kar se bo zgodilo, se bo zgodilo. Ponudbe drugih klubov so, a zdaj sem igralec Amurja. Zdaj krožijo le govorice. Ne vem, kaj se bo zgodilo."

Pred sezono naj bi sicer imel tudi ponudbo iz Medveščaka. "Ponudbe Medveščaka so bile samo ustne, ni bilo ničesar konkretnejšega. Z Amurjem sem nato podpisal pogodbo, še preden je Medveščak prišel v to ligo. Za zdaj te odločitve ne obžalujem. V Zagrebu je sicer neverjetno vzdušje, morda pa kdaj tu tudi zaigram. A bomo še videli, kam me bo peljala kariera," je dejal napadalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.