Šport
18 ogledov

Poraz, ki daje upanje

HDD Olimpija VSV Beljak Anže Petkovšek
Hokejisti HDD Olimpije so v 2. kolu lige Ebel v gosteh izgubili proti Fehervarju (2:1).

Po porazu proti na začetku sezone razpoloženemu Beljaku, ki je tokrat s 6:0 odpravil Znojmo, je hokejiste Olimpije čakalo prvo gostovanje v njihovi deseti sezoni v ligi Ebel.

Gostovali so proti madžarskemu predstavniku Fehervarju, ki je bil v zadnjih sezonah večkrat previsoka ovira za Ljubljančane, to pot pa so bili zmaji vseh šestdeset minut povsem enakovreden tekmec, čeprav so na začetku domači silovito pritisnili z vseh položajev. Do spremembe je prišlo v 11. minuti, ko je po lepi samostojni akciji zadel Adam Courchaine.

Zmanjkalo tudi nekaj sreče

Toda veselje domačih navijačev in igralcev je bilo kratko, saj je le dve minuti in 11 sekund kasneje po lepi podaji Anžeta Ropreta izenačil Sebastijan Hadžić, ki se je dobro znašel pred golom. Tako eni kot drugi so imeli velike težave s kontrolo ploščka na izjemno slabi ledeni podlagi. Organizatorji so namreč pred tekmo celo želeli, da bi se moštvi ogrevali v sosednjem balonu, kjer imajo prav tako ledeno ploskev.

V drugi tretjini so bili tudi po strelih v okvir gola gosti nevarnejši. Tako eni kot drugi so izvrstno delovali v obrambi v trenutkih, ko je nasprotnik bil številčno močnejši. Na začetku tretje tretjine pa se je plošček pred ljubljanskim golom nesrečno odbijal in vse skupaj je Csanad Erdely izkoristil za novo vodstvo.

Sledili so poizkusi gostov, da bi prišli do izenačenja, a jih je zapustila tudi športna sreča, ko je strel Ropreta že premagal domačega vratarja, a je Madžare rešil okvir gola. V zadnjih trenutkih tekme so Ljubljančani poizkušali tudi brez vratarja, a je ostalo pri tesni zmagi domačih, a je bila igra slovenskih prvakov vendarle takšna, da vliva upanje na boljše čase, ne glede, da jih v naslednjem krogu v petek čaka morda najtežje gostovanje v celotni sezoni pri aktualnih prvakih v Salzburgu.

Lige Ebel, 2. kolo:

Fehervar - Olimpija 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Courchaine 11., Erdely 42.; Hadžić 13.

Red Bull Salzburg - KAC Celovec 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Innsbruck - Dornbirn  5:2 (2:0, 3:1, 0:1)
VSV Beljak - Orli Znojmo  6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Bolzano - Black Wings Linz 0:5 (0:0, 0:2, 0:3)

Torek:
Graz 99ers - Vienna Capitals

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.