Šport
1 ogledov

Urbas bo igral v ligi Ebel

Jan Urbas EPA
Slovenski hokejski reprezentant Jan Urbas bo v naslednji sezoni igral v razširjenem avstrijskem prvenstvu.

Slovenski reprezentant Jan Urbas je nova okrepitev hokejistov iz Beljaka. Sedemindvajsetletni nekdanji igralec ljubljanske Olimpije se je iz Slovenije najprej preselil na Švedsko, kjer je igral za Malmö in VIK Västeras, pa v München v ligo DEL, v ligi Ebel pa je v sezoni 2014/15 igral tudi za celovški KAC.

"Močnega napadalca, ki k igri doda veliko energije, zna igrati trdo, je hiter in prav noben plošček zanj ni izgubljen, smo še potrebovali. Z Janom Urbanosom smo našli prav takšnega igralca," so ob prihodu slovenskega napadalca zapisali na spletni strani kluba, kjer izpostavljajo moč 192 cm visokega in 100 kilogramov težkega Slovenca, ki bo okrepil koroškega ligaša.

"Veseli smo, da se je Jan Urbas odločil za VSV. Že več mesecev smo se pogajali z njegovim agentom. Vseskozi je kazalo, da bo tudi letos igral na Švedskem, a nismo popustili, vseskozi smo spraševali, če ni Beljak morda idealno mesto zanj. Zdaj smo ga dobili in pogodba z njim je pomemben kamenček v mozaiku ekipe za novo sezono," pa je pristavil menedžer Beljaka Stefan Widitsch.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.