Šport
55 ogledov

Uvodna dirka elitne serije pripadla domačinu

Richie Porte Epa
Avstralski kolesar Richie Porte je zmagovalec prve preizkušnje svetovne serije na dirki tam spodaj.

Štiriintridesetletni Avstralec Richie Porte (Trek - Segafredo) je dirko po svoji domovini osvojil drugič po letu 2017 in tako prekinil dvoletno vladavino Južnoafričana Daryla Impeyja (Mitchelton-Scott).

Zadnjo etapo med krajema McLaren Vale in Willungo Hill je sicer iz ubežne skupine dobil 26-letni Britanec Matthew Holmes (Lotto Soudal), ki je kot edini preživel napad favoritov na zadnjem, slabe štiri kilometre dolgem vzponu na Willungo. Tretje mesto za skupnim zmagovalcem Portom je zasedel Italijan Manuele Boaro (Astana).

Najbližji konkurent Avstralcu je bil na koncu lanski zmagovalec dirke po Sloveniji Diego Ulissi (UAE-Team Emirates), ki je zaostal 25 sekund. Tretji v skupnem seštevku je bil Nemec Simon Geschke (CCC Team).

Od slovenskih kolesarjev se je v zadnji etapi najbolje odrezal Domen Novak (Bahrain - McLaren), ki je bil del ubežne skupine, ki je štela 26 kolesarjev. Na koncu je zasedel 13. mesto v etapi z zaostankom 26 sekund.

Luka Pibernik (Bahrain - McLaren) je zasedel 51. mesto. V skupnem seštevku je bil z zaostankom štirih minut in 18 sekund 41., Novak pa 104. (+ 23:20).

Tour de France Kolesarstvo Šport Roglič dobil še enega hudega tekmeca za Tour de France
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.