Šport
13 ogledov

Pozabljeni Carroll za tretje mesto West Hama

Andy Carroll EPA
Chelsea je v 15. kolu angleškega prvenstva doživel prvi poraz v sezoni. Z 2:1 so bile od modrih boljše srake iz Newcastla. Manchester City se je z zmago proti Evertonu Chelseaju približal na tri točke zaostanka. Na tretje mesto je skočil West ham.

West Ham United se je z novo zmago, tokrat je s 3:1 premagal Swansea, nepričakovano zavihtel celo na tretje mesto angleškega prvenstva. Četrti Southampton in peti Manchester United bosta sicer tekmo 15. kola odigrala šele jutri.

Swansea, ki je edino zmago v gosteh dosegel že v prvem kolu, ko je ugnal Manchester United, je v Londonu celo povedel z zadetkom Wilfrieda Bonyja, a je nato na sceno stopil že skoraj pozabljeni Andy Carroll, ki so mu pred leti mnogi strokovnjaki napovedovali bleščečo kariero. To se sicer ni zgodilo, je pa visoki napadalec tokrat ob koncu prveha polčasa z glavo izenačil ter dosegel svoj prvi zadetek po mesecu marcu. Bony je nato zatresel okvir vrat, domače pa je z novim strelom z glavo v vodstvo popeljal Carroll. Vratar Valižanov Lukasz Fabianski je bil kasneje izključen zaradi prekrška nad Diafro Sakhojem, ta pa je ob zaključku tekme postavil tudi končni izid dvoboja. To je bila tretja zaporedna zmaga West Hama.

Prvi poraz Chelseaja

Prvi polčas na stadionu St. James ni ponudil veliko razburjenj, drugi pa se je začel z menjavo vratarja v golu Newcastla. Sicer drugega čuvaja mreže pri srakah Roba Elliota, ki se je poškodoval v zadnjih trenutkih prvega dela, je zamenjal tretji vratar Jak Alnwick. Enaindvajsetletnik je nato prejel en zadetek, a so domači pred tem dosegli dva.

Papiss Cisse, Newcastle | Avtor: EPA EPA
Newcastle je v vodstvo popeljal Papiss Cissé, ki je izkoristil napako angleškega reprezentančnega branilca Garyja Cahilla. Ta je slabo posredoval ob nizkem predložku Sammyja Ameobija, žoga pa je nato padla naravnost pred Senegalca, ki jo je le še potisnil v mrežo. Gostje so nato na vso moč krenili po izenačenje, a po izgubljeni žogi na sredini igrišča je sledil hiter protinapad, ki ga je znova uspešno zaključil Cissé. Z zadnjimi močmi in ob padcu ga je s podajo našel  Moussa Sissoko.

Kasneje so se domačini le še branili, njihova naloga pa je bila še težja po rdečem kartonu Stevena Taylorja. Za nameček je Chelsea po prostem strelu še zadel, najvišje je v kazenskem prostoru gostiteljev skočil Didier Drogba. Kljub nenehnim napadom nato gostje niso več zadeli.

Arsenal le ublažil sramoto

Do enakega izkupička, poraz za en gol v gosteh, je prišel tudi Arsenal. Temu se je sicer ovbetala prava katastrofa, vendar se je v drugem polčasu vrnil v igro z dvema zadetkoma.Tekma se je sicer začela po željah navijačev Stoka, ki so se prvega zadetka veselili že v 19. sekundi. Precej premešana Arsenalova obramba je slabo reagirala ob podaji v kazenski prostor, do žoge je prišel Peter Crouch in jo zlahka poslal v mežo gostov.

Ti so bili blizu izenačenja v 11. minuti, ko je za las z glavo zgrešil Olivier Giroud. A več topničarji v prvem polčasu niso prikazali, najprej jim jo je po lepem vtekanju v kazenski prostor zagodel Bojan Krkić, tik pred odhodom na odmor pa je po kotu in visokem skoku Croucha do žoge prišel še Jonathan Walters in jo zabil pod prečko. Stoke je tako postal po Chelseaju, Liverpoolu in Manchester Unitedu četrti klub, ki je v Premier League Arsenalu zabil vsaj tri gole v prvih 45 minutah.

Arsenal je v drugem polčasu krenil v lov, izjemno blizu zadetku je bil po lepi samostojni akciji Alexis Sanchez, ki je že položil na tla domačega vratarja Asmirja Begovića, a nato zadel le vratnico. Kasneje je kazalo že na vodstvo domačih s 4:0, a so sodniki menili, da je Mame Biram Diouf vplival na igro ob strelu Krkića. Takoj zatem je Arsenal na drugi strani dobil na voljo enajstmetrovko, ki jo je izkoristil Santi Cazorla, po kotu pa je z volejem zadel še Aaron Ramsey. Arsenal je pritiskal, njihovi naleti pa so bili prekinjeni ob drugem rumenem kartonu Caluma Chambersa. Stoke se je kljub igralcu več branil, najbližje izenačenju pa je bil po udarcu s precejšnje razdalje Cazorla, vendar je Begović žogo uspel odbiti v kot.

Slabo sta se pred domačimi navijači predstavila še dva velikana. Tottenham in Liverpool sta prišla le do remija brez zadetkov. 

Visoka cena za zmago Cityja

Manchester City je doma gostil Everton in z zadetkom iz enajstmetrovke sredi prvega polčasa tudi zmagal ter tako zaostanek za Chelseajem prepolovil na tri točke. Najstrožja kazen je bila sicer dosojena po nekoliko sumljivem prekršku, ki naj bi ga Phil Jagielka storil nad Jamesom Milnerjem, izkoristil pa jo je Yaya Toure. Nogometaš iz Slonokoščene obale je tako poskrbel za četrti zaporedni uspeh prvakov. 

A za nove tri točke so meščani šlačali visoko ceno. Njihov doslej daleč najboljši igralec Sergio Agüero si je poškodoval koleno in je bil zamenjan že v 7. minuti dvoboja. Tudi Eveerton je imel nekaj priložnosti za zadetek, najlepšo je zamudil Romelu Lukaku, ki ga je zaustavil domači vratar Joe Hart.

Premier League, 15. kolo:

Newcastle : Chelsea  2:1 (1:0)
Cissé 57., 78.; Drogba 83.

Stoke City : Arsenal  3:2 (3:0) 
Crouch 1., Krkić 35., Walters 45.; Cazorla 68./11-m, Ramsey 70. 

Hull City : WBA  0:0

Liverpool : Sunderland  0:0

Tottenham : Crystal Palace  0:0

QPR : Burnley  2:0 (0:0) 
Fer 51., Austin 74. 

Manchester City : Everton  1:0 (1:0)
Touré 24./11-m

West Ham United : Swansea City  3:1 (1:1)
Carroll 41., 66., Sakho 87.; Bony 19.

Aston Villa : Leicester City  2:1 (1:1)
Clark 17., Hutton 71.; Ulloa 13.

Ponedeljek:
Southampton : Manchester United

Lestvica
1. Chelsea 36 točk 
2. Manchester City 33
3. West Ham United 27
4. Southampton 26 (-1)
5. Manchester United 25 (-1)
6. Arsenal 23
7. Newcastle 23
8. Swansea City 22
9. Liverpool 21
10. Tottenham 21
11. Aston Villa 19
12. Everton 18
13. Stoke City 18
14. Sunderland 15
15. Crystal Palace 14
16. West Bromwich Albion 14
17. QPR 14
18. Hull City 13
19. Burnley 12
20. Leicester City 10 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.