Šport
14 ogledov

Pozor, prihaja Duvnjak!

Žurnal24 main
Hrvaška in Francija sta prvi polfinalistki svetovnega prvenstva v rokometu na Hrvaškem. Po mnenju celjskega trenerja Toneta Tislja tudi prvi kandidatki za veliki finale.
 

Rokometaši so čisti

Mednarodna rokometna zveza (IHF) je v času moškega svetovnega prvenstva na Hrvaškem opravila 36 od načrtovanih 60 dopinških preizkusov, vsa testiranja pa so bila negativna, je na današnji novinarski konferenci v Zadru dejal predsednik IHF Hasan Mustafa.

Po drugih tekmah glavnega dela SP v rokometu sta si polfinalni vozovnici priigrali Francija in Hrvaška . Francozi so šele v drugem polčasu strli odpor žilavih Korejcev (30:21), ki so v prvem delu senzacionalno izločili Špance. Za prvo mesto v skupini A se bodo galski petelini v torek pomerili s Hrvati, ki so z rutinsko igro premagali Slovake (31:25). V tretji tekmi je Madžarska ugnala Švedsko (31:30). Tekmo v Zagrebu si je v živo ogledal tudi Tone Tiselj , ki je podal naslednjo oceno: "Madžari so zasluženo zmagali, saj Švedska ta čas ni ekipa za velike domete. Korejci so se v 2. polčasu dobro upirali, toda Francozi so tudi brez Dinarja izjemna ekipa. Slovaki so prikazali všečno igro, a proti Hrvatom niso imeli možnosti." V torek bosta poleg mikavnega obračuna za prvo mesto na sporedu še dva obračuna: Madžarska : Južna Koreja in Slovaška : Švedska.

Za Tislja je prvi igralec SP na Hrvaškem Francoz Nikola Karabatič. © Gregor Katič

 
Vse pa je še odprto v Zadru , saj se za dve prosti mesti potegujejo kar štiri reprezentance: Danska, Nemčija, Poljska in Norveška. Poljaki so po sobotni zmagi nad Danci danes zanesljivo premagali še Srbe (35:23), novo zaušnico pa so prejeli Nemci , ki so izgubili z Norvežani (24:25). Danska se je po zmagi nad Makedonijo (32:24) zavihtela na prvo mesto skupine B, v torek pa jo čaka Nemčija . "Ta skupina je bolj izenačena, a se igra tudi bolj atraktiven in hitrejši rokomet. Prav zanimivo bo videti tekmo med Dansko in Nemčijo. Možnosti za polfinale imajo po mojem mnenju tudi Poljaki, ki v drugem delu igrajo odlično," meni trener Celja. Končni vrstni red bo tako znan šele po torkovem zadnjem kolu drugega dela zaključnega turnirja. Ob dvoboju Nemčija : Danska se bo Poljska pomerila z Norveško, Srbija pa z Makedonijo.

Sicer pa tudi Tiselj največ možnosti za finale pripisuje Hrvaški in Franciji. "To sta ekipi, ki sta doslej potrošili najmanj energije. Menim sicer, da imajo Hrvatje daljšo klop od Francozov, ki lahko v nadaljevanju odloča." In kakšen rokomet spremljamo na letošnjem SP? "Opazil sem, da ni več tako pomembna višina, pač pa hitrost v gibanju in razmišljanju. Hrvaška in Francija sta najboljši v fazi branjenja, obrambe pa so tiste, ki zmagujejo. Zanimivo je, da je veliko strelov z razdlje in s tal." Po mnenju Tislja sta največji razočaranji reprezentanci Španije in Rusije , ki očitno v zadnjih letih močno nazadujeta. O najboljših igralcih turnirja pa: "Nikola Karabatič je daleč najboljši igralec, saj je zelo vsestranski. Očitno pa pri Hrvaški prihaja do sprememb, saj naši južni sosedi 'lansirajo' novega zvezdnika. Ivano Balić zaradi poškodb počasi izgublja primat, prihaja pa Domagoj Duvnjak, ki je zelo kakovosten."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.