Šport
27 ogledov

Požunova šesta v Hinterzartnu

smučarske skakalke tiskovna požun Boštjan Tacol
Slovenka Katja Požun je na tekmi smučark skakalk za poletno veliko nagrado v nemškem Hinterzartnu zasedla šesto mesto.

Uspeh Katje Požun so dopolnile še Maja Vtič (12. mesto), Urša Bogataj (17.), Eva Logar (22.), Anja Tepeš (24.) in Špela Rogelj (26.).

Prepričljivo je zmagala Avstrijka Daniela Iraschko, ki je vodila že po prvi seriji. S četrtega se je na tretje mesto zavihtela Japonka Sara Takanaši, tretja pa je bila Nemka Corina Vögt.

Slovenke so dosegle lep ekipni uspeh, vendar jim je po prvi seriji kazalo še bolje. Požunova je bila po prvi seriji tretja, tudi ostale slovenske skakalke pa so po finalu izgubile nekaj mest. S 30. je na 24. mesto napredovala le Anja Tepeš.

V seštevku VN po dveh tekmah vodi Iraschkova, ki ima ob zmagi še drugo mesto (180 točk), druga je zmagovalka uvodne preizkušnje v Courchevelu Kanadčanka Alexandra Pretorius (129), tretja pa Takanašijeva (112). Požunova je deveta (51), Vtičeva 13. (38), Logarjeva pa 16. (31).

V soboto bo na programu mešana ekipna tekma s po dvema skakalcema in skakalkama v posameznih reprezentancah (20.30), v nedeljo pa bo ob 13. uri še posamična tekma skakalcev. Slovenske barve bo branila peterica Robert Kranjec, Dejan Judež in Matjaž Pungertar, ki so bili uspešni v kvalifikacijah, ter Peter Prevc in Jurij Tepeš, ki sta imela nastop na tekmi že zagotovljen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.