Šport
16 ogledov

En vikend, šest slovenskih kolajn

damjan šinkovec kranjec tepeš vikersund kolajna Reuters
Kakšen vikend je za slovenskimi nordijskimi športniki! Obetavni so tekmovali v Turčiji na mladinskem svetovnem prvenstvu, glavna orožja pa na svetovnem prvenstvu v poletih na Norveškem. Od petka do nedelje so skupaj osvojili kar šest kolajn.

Junak vikenda je seveda Robert Kranjec, ki je v soboto poletel na svetovni skakalni Olimp, in to z novim slovenskim rekordom 244 metrov. "Dokazal in napravil je, kar mu je neuradno pripadalo,“ je zgodovinski dosežek pokomentiral Primož Ulaga, ki so ga slovenski skakalci prinesli okrog. Napovedal je namreč, da bodo težko segli po kolajni na ekipni tekmi. Ampak prav to se je zgodilo.

Slovenski orli Jernej Damjan, Robert Kranjec, Jure Šinkovec in Jurij Tepeš so se v nedeljo zavihteli na tretje mesto. "Če imaš vso sezono tri, štiri tekmovalce v finalni seriji, to pomeni, da si samozavesten in močan. Ne bom rekel, da so me presenetili. Malo sem se ustrašil zaradi odsotnosti Petra Prevca, vendar ga je Jernej Damjan zelo dobro nadomestil. Seveda so tudi ostali dali delež, ki je potreben za ekipno kolajno na svetovnem prvenstvu,“ je bil navdušen Jelko Gros.

In še slovenska nordijska prihodnost, ki se je mudila v Erzurumu na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskih športih. Nedelja je prinesla šesto turško kolajno za Slovenijo. Anja Eržen, Anamarija Lampič, Lea Einfalt in Nika Razinger so jo priborile v štafeti 4 x 3,3 km. Slovenske skakalke Urša Bogataj, Ema Klinec, Špela Rogelj in Katja Požun so v soboto v Turčiji osvojile tretje mesto na ekipni tekmi. Nika Razinger in Lea Enfalt sta bili uspešni že v petek. Prva je v skiatlonu – preizkušnji na pet kilometrov v klasični in pet kilometrov v prosti tehniki – osvojila naslov prvakinje, druga pa podprvakinje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.