Šport
33 ogledov

Slovenija (bo) velesila v smučarskih tekih

Rogla smučarski tek Reuters
Slovenski smučarski tekačici Nika Razinger in Lea Einfalt sta na mladinskem svetovnem prvenstvu v Erzurumu osvojili zlato in srebro.

Turški Erzurum se je z zlatimi črkami že zapisal v zgodovino slovenskega nordijskega smučanja. Po včerajšnji zlati in srebrni kolajni skakalcev Nejca Dežmana in Jake Hvale sta njun uspeh na mladinskem svetovnem prvenstvu ponovili še tekačici Nika Razinger in Lea Enfalt.

Prva je v skiatlonu – preizkušnji na pet kilometrov v klasični in pet kilometrov v prosti tehniki – osvojila naslov prvakinje, druga pa podprvakinje.Tretje mesto je osvojila Rusinja Nadežda Šunjajeva.

"Šlo mi je zelo dobro, imela sem zelo dobre smučke. Super," se je po uspehu smejalo Razingerjevi, ki ni pričakovala zmage. "Zadovoljna bi bila že z desetim mestom, to pa je super. Začela nisem najboljše in celo padla, potem pa mi je šlo vse bolje, še zlati v drsalnem koraku. Potem sem videla, da smo ostale same Slovenke in sem šla do konca," je ob največjem uspehu v karieri še dejala 18-letna Nika, ki je Einfaltovi ušla na zadnjem vzponu in povečala prednost še v spustu.


"Zelo presenečena in vesela sem, saj sem se večer prej počutila zelo slabo. Imela sem vročino in zvijalo me je, ker sem se zastrupila s hrano. Zjutraj je bilo v redu, vendar kolajne nisem pričakovala," je povedala 17-letna Einfeltova. "Svoj cilj sem že dosegla s kolajno na zimskih olimpijskih igrah mladih v Innsbrucku, v Turčijo sem tako prišla bolj sproščena, saj v tej konkurenci lahko tekmujem še dve leti. To je res velik napredek."

Vrhunski slovenski dosežek je s četrtim mestom dopolnila še Anja ErženEva Sever Rus je bila 16. "Nisem pričakovala takšnega rezultata, ker sem že malo iz forme. Tekma je bila zame presenečenje. Smuči so bile najboljše, kar sem jih kdaj imela. Takšnega rezultata res nisem pričakovala," je poudarila Erženova, ki upa, da bodo dekleta dober nastop ponovila tudi v nedeljski štafetni preizkušnji na 4 x 3,3 km. "Nisem pričakovala tako dobrega nastopa. Več sem pričakovala v ponedeljek v sprintu, pa mi ni šlo, tako da je zdaj to v redu," pa je povedala Sever Rusova, za katero je MSP končano, saj ne bo nastopila v štafeti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.