Šport
8 ogledov

"Prav želim si že v ring"

TZzavec16.10.07...dejan zavec...boks... TZzavec16.10.07...dejan zavec...boks...
Boksar Dejan Zavec že komaj čaka petek, ko se bo v mariborski dvorani Tabor pomeril z Madžarom Ferencem Hafnerjem. Gre za dvoboj polsrednje kategorije (do 69,85 kg) za naslov evropskega prvaka po različici WBO.

Osemintridesetletni Dejan Zavec (33 zmag, 18 s KO, 3 porazi) ne skriva želje po vnovičnem preboju v Meko boksa, ZDA. "Sam menim, da so pravljične stvari tri in zakaj ne bi še tretjič poskusil v ZDA," je na današnjem uradnem treningu v hotelu Habakuk pod Pohorjem uvodoma dejal Zavec.

"Prav želim si že v ring. Dobro sem se pripravljal in kot pravim sam, je edini problem, da problemov ni," je povedal Ptujčan in dodal: "Nekoliko smo prilagodili tudi sistem treninga, saj sem bil dolgo zunaj tekmovalnega boksa, naredili smo premor, ko je bilo to potrebno, brez fige v žepu pa lahko rečem, da sem popolnoma zdrav."

dejan zavec | Avtor: Sport club M Sport club M
Prvič v supelvelterski kategoriji

Tokrat Zavec prvič ne bo boksal v velterski kategoriji, ampak v supervelterski, zato ni imel težav s hujšanjem: "Razlike glede na mojo siceršnjo kategorijo sicer nisem opazil, edina je, da mi ni treba hujšati, ni treba iti v izčrpavanje, preračunavanje hrane, na koncu koncev je le tri kilograme razlike." 

"Rekel bom, kot vedno, imam na voljo deset rund, izkoristil jih bom. Če se bo ponudila priložnost, da končam predčasno, jo bom izkoristil. Zanima me zmaga, čim lepša, to je moj motiv. Ni nujno, da zmagam predčasno, tako lahko narediš samo več napak. Pomembno je, da je zmaga čista, ni pa pomembno, ali je po točkah ali je predčasna."

"Imava enak slog"

Posebnosti ne pričakuje, čeprav ga je Hafner v živo le nekoliko presenetil. "Nasprotnik je drugačen, kot sem pričakoval. Nikoli udarca ne naredi enako. Velikokrat njegov udarec pride na 'kontro', tako da bo treba biti zbran, ne glede na to, ali dobivaš dvoboj ali ne. Nevarni bodo tudi 'slepci', slepi udarci, kot pravimo v boksu, po drugi ali tretji rundi pa bom bržkone že vedel, kako se ga lotiti," je še dejal Zavec, ki je zadnje sparinge opravil v ljubljanskem klubu Tivoli z Andrejem Bakovićem, tehnično odlično podkovanim državnim prvakom v srednji kategoriji (do 75 kg), ki je levičar, tako kot Madžar. Glede na slog boksa sta bila Zavcu z mednarodnih lestvic namreč na voljo le dva borca, pri čemer je bil eden poškodovan, drugi pa zaradi lastnih priprav na dvoboj ni ustrezal terminsko.

Zavec Thurman Brooklyn ring boks poraz | Avtor: Facebook Facebook
Hafner (23 zmag, 12 s KO, 5 porazov) o nasprotniku govori spoštljivo. "To, da boksam z Zavcem, so moje sanje. Je dober, slaven boksar, Zavec je pravi borec. Imava enak slog, to bo zanimivo. Posebne taktike nisem pripravil, v načrtu imam močne udarce v obraz, v glavo, zmago si želim bolj, kot on. Vemo, da je favorit, saj boksa doma, a to ni vedno dobro," je v madžarščini povedal Hafner, ki je med profesionalce presedlal leta 2009.

Dogajanje se bo v mariborskem hramu športa v petek pričelo ob 19. uri, pred Zavcem bodo na sporedu še štirje dvoboji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.