Šport
25 ogledov

Pravi orkan razdejal ciljno areno

Maze svetovni pokal finale Lenzerheide smuk
1/11
EPA
Smuk za svetovni pokal alpskih smučark, ki bi moral biti danes z začetkom ob 11.30 v avstrijskem Bad Kleinkirchheimu, je zaradi premočnega vetra odpovedan, so sporočili organizatorji.

Superveleslalom za svetovni pokal alpskih smučark v avstrijskem Bad Kleinkirchheimu bo v nedeljo, so sporočili avstrijski organizatorji in Mednarodna smučarska zveza. Smuk, ki bi moral biti danes, je bil zaradi premočnega vetra odpovedan. Pravi orkan je porušil del ciljnega prostora, del zaščitnih ograj in povzročil škodo tudi na žičnici.

Superveleslalom vseeno bo

Veter je divjal tudi s 120 km/h, poleg tega pa je dodatne težave povzročilo toplo vreme. Vprašanje je, če bodo lahko pripravili superveleslalom, ki so ga v nedeljo iz 11.15 prestavili na 11. uro. Vodja ženskega pokala Atle Skaardal je kljub temu dejal, da bo nedeljsko tekmo na progi Franz-Klammer možno pripraviti.

Ob Tini Maze, ki je vodilna v svetovnem pokalu in za Lindsey Vonn druga v smukaški razvrstitvi, sta bili na startni listi smuka še dve Slovenki, Ilka Štuhec in Vanja Brodnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.