Šport
11 ogledov

Pred začetkom 4 : 1 za Madžare

Kasim Kamenica Žurnal24 main
V soboto bo jasno. Kakšna je kakovost celjske ekipe v letošnji sezoni namreč. Celjani se bodo pomerili z madžarskim Veszpremom. In kako ga vidi Kasim Kamenica?
"Odhajamo na teren najtežjega nasprotnika skupine F, kar je za nas nedvomno določen 'hendikep'. Zaradi težav, s katerimi se trenutno spopadamo, nam ne bo lahko. Poskušali bomo narediti vse, da se čim bolje pripravimo. Tako taktično kot tudi telesno. S tekme bomo poskušali izvleči maksimum, kar bi nam nedvomno dalo krila za nadaljevanje sezone in dosego začrtanega cilja – uvrstitve med osem najboljših," je dejal Kasim Kamenica, bosanski rokometni strokovnjak na klopi 13-kratnih državnih prvakov.

Veszprem velja za papirnatega favorita skupine F, kjer poleg Celja nastopata ša islandski Valur Reykjavik in nemški Gummersbach. Razmerje argumentov za zmago na sobotni tekmi je 4 : 1 v prid severovzhodnih sosedov. Madžarom je v primerjavi s Celjani v zadnjih sezonah v svojih vrstah uspelo zadržati večino nosilcev igre. Tako je njihova ekipa bržčas bolj uigrana od celjske. Igrali bodo pred domačo publiko, ki gostitelja velikokrat ponese do zmage. Trener Lajos Moscai pa ima v nasprotju s Kamenico na voljo dve praktično enakovredni postavi. Edini madžarski minus bi utegnil biti prav novopečeni Moscai, ki ekipo vodi šele dobra dva meseca.

"Mislim, da po trenerski menjavi ni prišlo do revolucionarnih sprememb. Ostali so pri svoji tradicionalni 6-0 obrambi, ki jo tvorijo visoki in gibljivi igralci. Na sezono so se dolgo pripravljali, mislim, da od 12. julija. Na pripravljalnih tekmah so igrali dobro. Premagali so denimo Zagreb Osiguranje in Dunafer. V soboto bomo videli, kako kakovostna ekipa so," je o nasprotniku spregovoril "Kameni".

Zdi se, da so glavni celjski aduti hitrost, dinamičnost in igra v obrambi. Prednost Celjanov bi utegnil biti hiter prehod iz obrambnih v napadalne akcije, ki večinoma poteka prek obeh kril – Dragana Gajiča in Edvarda Kokšarova. Kamenica se poleg prednosti dobro zaveda tudi pomankljivosti svojega moštva. "Naš trn v peti je nova ekipa. Na določenih položajih nimamo alternative. Imeli smo tudi nekaj težav s poškodbami. Veliko atributov je na njihovi strani, a naredili bomo vse, da se domov vrnemo z dvojčkom točk," je povedal strateg Celjanov, ki v letošnji sezoni ciljajo na drugo mesto glavnega skupinskega dela tekmovanja (četrtfinala v novem sistemu tekmovanja ni več).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.