Šport
18 ogledov

Predsednik Pérez v bran Ancelottiju

florentino perez EPA
Predsednik madridskega Reala je zanikal možnost, da bi trener prvega moštva Carlo Ancelotti lahko že med sezono zapustil klub.

Predesednik madridskega Reala Florentino Pérez se je odzval na špekulacije o prihodnosti trenerja Carla Ancelottija in podprl stratega, ki je klubu lani prinesel zgodovinsko bero lovorik in tako težko pričakovani deseti evropski naslov. Pérez je vsaj javno zatrdil, da ne držijo govorice, da bi lahko Italijana odstrelil že ob morebitnem porazu na marčevskem derbiju z Barcelono.

"Ne bom dovolil blatenja našega imena, ko ne preživljamo najboljših trenutkov. Napadi, ki so uperjeni v trenerja in igralce, so povsem nepravični. Klub ima popolno zaupanje v njih. Karkoli se bo zgodilo – Carlo Ancelotti bo še naprej trener Real Madrida," je dejal predsednik.

"Imamo najboljšega trenerja in najboljše igralce, ki bi jih lahko imel Real Madrid. Priigrali so si spoštovanje svetovne nogometne javnosti in predvsem spoštovanje 'madridistov'. Skupaj so osvojili naslove, na katere je Real Madrid čakal več let. Te naslove so osvojili z igranjem prelepega nogometa. Real nikoli ni osvojil štirih naslovov v koledarskem letu, zato je ta trener skupaj s temi igralci del zgodovine kluba. Vse to so dosegli oni," je akterje na in ob zelenici podprl Pérez.

Real ni več vodilna ekipa La Lige, potem ko ga je ugnal Athletic Bilbao, je pred njega skočila Barcelona, proti Schalkeju pa je kraljevi klub kot branilec naslova v Ligi prvakov komajda preživel povratno tekmo osmine finala in ob žvižgih na domačem Bernabéuu napredoval (3:4).

"Moramo držati skupaj in ostati mirni pred izzivi, ki nas čakajo. Še naprej se bomo borili za enajsti evropski naslov in La Ligo – veseli smo kritik, dokler so spoštljive in konstruktivne. Žvižgi proti Schalkeju? Ko obstaja kemija med navijači in igralci, takrat smo najmočnejši. Verjamem, da so nekatere naše navijače na napačno pot speljale oziroma jih zmedle nekatere informacije v medijih. Kar moramo storiti zdaj je, da jih podpremo, kajti moč ni enotnost sta nam pomagali, da smo postali največji klub vseh časov," je še razmišljal predsednik kraljevega kluba.

Vzpodbudne besede je Pérez prihranil tudi za najdražjega posameznika kluba Garetha Bala:"Ne verjamem, da je Bale ena izmed težav v tej ekipi. Je eden najboljših igralcev na svetu. Najboljše ekipe so ga skušale kupiti in tako bo tudi v prihodnje. Ne pozabimo, da je v svoji prvi sezoni tukaj zabil v obeh finalih, ki smo jih odigrali." Valižan sicer ni zabil gola na zadnjih devetih tekmah, ko je zmogel vsega eno podajo.

Več na goal.com/si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.