Šport
8 ogledov

Real z nogo in pol že med osem

(Schalke 04 - Real Madrid)
1/17
Reuters
V Ligi prvakov sta znova pomerila Schalke in Real Madrid. Branilci naslova so tokrat v gosteh slavili z 2:0, tekma med Baslom in Portom pa se je končala brez zmagovalca.

Pred slabim letom je Schalke prav tako gostil madridski Real, ki je kasneje prišel do svojega desetega naslova evropskih prvakov. Nogometaši iz Gelsenkirchna so lani na domači zelenici doživeli pravo sramoto, po zaostanku z 0:6 je njihovo blamažo z zadetkom le nekoliko omilil Klaas-Jan Huntelaar. Tudi na povratnem dvoboju so zmagali Španci, v naslednji krog izločilnih bojev pa so napredovali s skupnim izidom 9:2, to pa je tudi njihov največji uspeh proti nemškim klubom.

Tokratna tekma je bila nekoliko drugačna. V prvih 25 minutah gledalci na Veltins Areni niso videli omembe vredne akcije ali strela, nato pa je Huntelaar sprožil s kakšnih 25 metrov, meril v levi spodnji kot Ikerja Casillasa, a se ta ni pustil premagati. Nato pa so Španci povedli iz prve priložnosti.

Ronaldo še vedno zna zadeti

Z desne strani je v kazenski prostor podal Daniel Carvajal, v petercu pa je domača obramba pozabila na Cristiana Ronalda, ki je z glavo zabil svoj 73. zadetek v Ligi prvakov. Portugalec je zadel že na 13. zaporedni tekmi kraljevega kluba, ko je ta v Ligi prvakov igral v gosteh.

V 30. minuti je nevarno streljal tudi Karim Benzema, a je 19-letni vratar Timon Wellenreuther le uspel zaustaviti žogo. Mladenič se je izkazal tudi nekaj minut kasneje, ko je izpod prečke ubranil Ronaldov prosti strel.

Tudi v prvi polovici drugega polčasa se na zelenici ni zgodilo prav nič razburljivega, šele v 72. minuti so zapretili gostje. Gareth Bale je na robu kazenskega prostora s peto lepo našel Isca, ta pa je z ugodnega položaja streljal precej preko tekmečevih vrat.

Schalke v prečko, Real do drugega gola

Le dve minuti kasneje je bil Schalke izjemno blizu izenačenja. Atsuto Uchida je vtekel v kazenski prostor, z glavo žogo vrnil na 18 metrov, kjer jo je z volejem pričakal debitant v Ligi prvakov Felix Platte, 19-letniku pa je prečka preprečila veselje. Žoga se je odbila še do Uchide, ki pa je prav tako ni uspel spraviti v mrežo.

Nato pa je sledila bomba Marcela. Ta je v 79. minuti sprejel žogo od Ronalda, potegnil z leve proti sredini in prav na meji šestnajsterca sprožil, žoga pa je švignila v zgornji dolgi kot nemškega gola. Brazilec je tako poskrbel za končni izid obračuna. 

Porto iztržil remi

Tekma na St. Jakob-Parku se je začela po željah domačih navijačev. Te je že v 11. minuti razveselil Derlis Gonzalez, ki je izkoristil izjemno podajo Fabiana Freia preko portugalske obrambe. Zadetek je bil sicer edini strel Švicarjev na celotni tekmi.

Kasneje je v Baslu povsem zagospodaril Porto. Na začetku drugega polčasa se je mreža domačih prvič zatresla, a je bil zadetek Casemira po kotu razveljavljen zaradi prepovedanega položaja dveh njegovih soigralcev, ki sta ovirala domačega vratarja. A gostitelji niso uspeli zdržati vseh 90 minut. Po igranju z roko Walterja Samuela je za 1:1 iz enajstmetrovke poskrbel Danilo.

"To je bila izjemno težka tekma, še zlasti v prvem polčasu. Rezultat nas je pripeljal v dober položaj. Izpolnili smo del cilja, vendar je pred nami še 90 minut. Na povratni tekmi bomo morali biti osredotočeni, za pripravo na tekmo pa imamo še kar nekaj časa," je po remiju dejal napadalec Porta Jackson Martínez.

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi:

Schalke : Real Madrid  0:2 (0:1)
Ronaldo 26., Marcelo 79.

Basel : Porto  1:1 (1:0)
Gonzalez 11.; Danilo 79./11-m

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.