Šport
48 ogledov

Prekinil s trenerjem, ki zapira v omaro

david ferrer EPA
Španec David Ferrer, finalist letošnjega OP Francije, se je po 15 letih razšel s trenerjem Javierjem Pilesom, s katerim sta imela bratski, včasih pa tudi nepredvidljiv odnos.

Tretji igralec sveta David Ferrer je prekinil sodelovanje s trenerjem Javierjem Pilesom, s katerim je osvojil 20 turnirskih zmag in po Rafaelu Nadalu postal drugi najprepoznavnejši španski tenisač na svetu.''Žalosten sem, saj sva imela zelo domač odnos, a drugo leto začenjam s Joséjem Alturjem, ki se bo pridružil moji stalni ekipi,'' je povedal 31-letnik.

Ferrer je novico o menjavi trenerja sporočil pred začetkom ekshibicijskega turnirja v Abu Dabiju, na katerem bodo v novo sezono krenili tudi Nadal, Novak Đoković in povratnik po operaciji hrbta Andy Murray. ''Prekinil sem sodelovanje s Javierjem. Imela nisva nobenih težav. Skupaj sva delala veliko let, zdaj pa sva se odločila, da končava najino sodelovanje,'' je povedal Ferrer in dodal, da sta se s trenerjem razšla na prijateljski način.

Ferrerja zapiral v omaro

Ferrer in Piles sta sodelovala vse od tenisačevih najstniških let, na skupni poti pa sta doživela številne vzopne in padce. Piles naj bi pred leti svojega mladega varovanca kaznoval tako, da ga je zaprl v omaro, ker se na treningu ni dovolj potrudil. Na očitke, da gre za neprimerno ravnanje z mladostnikom, je odvrnil, da mu je priskrbel vodo in kruh.

Ferrer je postal drugi tenisač v zadnjem tednu, ki se je odločil za menjavo trenerja. Pred nekaj dnevi je Đoković sporočil, da se bo njegovi trenerski ekipi pridružil Boris Becker.

Razlog v sedmih zaporednih porazih?

Ferrer je v letu 2012 zbral kar sedem turnirskih zmag, v letošnji sezoni pa mu ni šlo vse po načrtu. Španski tenisač se še vedno redno uvršča v finala turnirjev ATP, nato pa mu spodleti na zadnji stopnici. Letos je zaigral v finalu devetih turnirjev in zbral le dve lovoriki, od marca pa je izgubil sedem zaporednih finalov. Prav slaba statistika v odločilnih obračunih bi lahko bila glavni razlog, da se je Ferrer odločil za menjavo trenerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.