Šport
28 ogledov

Chelsea dobil petardo

Harry Kane EPA
Angleški tradicionalni praznični nogometni spored se je danes zaključil s tekmami 20. kola. Manchester United je remiziral pri Stoku, do točke je prišel tudi Liverpool, Arsenal in Chelsea sta izgubila. Modri so s 3:5 klonili proti Tottenhamu.

Novoletni dan se je zaključil z londonskim derbijem, Tottenham je gostil do tega kola vodilni Chelsea. Modri so dobro odprli tekmo in povedli z zadetkom Diega Coste, a so v zadnjih minutah prvega polčasa na White hart Lanu zagospodarili domačini. Prvi mož tekme Harry Kane, zbral je dva zadetka, priboril je enajstmetrovko in enkrat asisitiral, je po pol ure izjemno prodiral z leve strani proti sredini, sprožil z 20 metrov in zadel spodnji desni kot Chelseajevih vrat. A ob koncu polčasa, je četa Joseja Mourinha doživela še večji šok. Najprej je Danny Rose v gol zabil žogo, ki jo je Nacer Chadli poslal v vratnico, kasneje pa je Gary Cahill nespretno posredoval in v kazenskem prostoru podrl Kana. Andros Townsend je tik pred odmorom iz enajstmetrovke zadel za 3:1.

Tudi drugi polčas je bil poln lepih priložnosti, še enkrat pa se je izkazal Kane. Ta je v kazenskem prostoru lepo sprejel žogo, se obrnil in zadel malo mrežico. Gostom je nekaj upanja še vzbudil Eden Hazard, a je nato na 5:2 povišal Chadli. V tem trenutku je Chelsea zaradi slabše gol razlike na lestvici že zaostal za Manchester Cityjem, gol Johna Terryja z bližine za končnih 5:3 pa je pomenil, da so se modri s povsem enakim razmerjem med prejetimi in danimi zadetki izenačili na lestvici z branilci naslova.

United je lahko tudi zadovoljen s točko

Na stadionu Britannia Stoke City redko izgublja, Manchester United pa je nujno potreboval zmago, če je želel zadržati priključek z vodilnima ekipama lige - Chelseajem in Manchester Cityjem. To rdečim vragom ni uspelo, prišli so do tretjega remija na zadnjih štirih tekmah.

Stoke City je na zadnjih šestih tekmah izgubil le enkrat, tokrat pa ga je na samem začetku dvoboja v vodstvo z volejem iz bližine popeljal Ryan Shawcross. Sredi prvega polčasa je izenačil Radamel Falcao, bližje vsem trem točkam pa so bili gostitelji. Branilec Uniteda Chris Smalling je v svojem kazenskem prostoru igral z roko, domači napadalec Peter Crouch pa je po strelu z glavo žogo poslal v vratnico.

Svetniki le še točko za tretjim mestom

V dvoboju četrtega Southamptona in petega Arsenala so bili boljši svetniki, ki so tako po 12 letih prvič premagali topničarje v angleškem prvenstvu. Gostje so imeli na začetku tekme sicer nekaj več od igre, najlepšo priložnost pa je zapravil Santi Cazorla, ki je popolnoma sam na desetih metrih slabo zadel žogo. Ta je končala v rokah vratarja Fraserja Fosterja

Svojega dne pa ni imel na drugi strani Wojciech Szczesny. Ta je bil vsaj sokrivec pri obeh zadetkih domačih. V prvem polčasu je nepotrebno stekel iz vrat, se znašel v nikogaršnji zemlji, Sadio Mane pa je iz slabega kota zadel prazna vrata gostov. V prvi polovici drugega dela igre je že padla končna odločitev. Najprej se je Fraser izjemno izkazal ob strelu Alexisa Sancheza, Szczesny pa je ob podaji v njegov peterec brez potrebe odreagiral panično in žogo poslal na nogo Dušanu Tadiću, ki mu ni bilo težko zadeti za 2:0. Arsenal je poskušal z napadi, vendar je bil Southampton še naprej nevarnejši. Grazianu Pelleju je zadetek preprečila vratnica, Mathieu Debuchy pa je še en njegov strel z glavo zaustavil na golovi črti.

David Nugent | Avtor: EPA EPA
Spodrsljaja Liverpoola in West Hama

Po zadnjih predstavah je izgledalo, da se Liverpool pobira po nekoliko slabših tekmah v prvem delu prvenstva. Tokrat je na Anfieldu še ob polčasu kazalo na nove tri točke redsov, Steven Gerrard je izkoristil dve sumljivi enajstmetrovki, a je nato zadnjeuvrščeni Leicester v 100 sekundah spreobrnil rezultat in prišel do izenačenja na 2:2. Lazar Marković bi lahko gostiteljem prinesel vse tri točke, a je zapravil lepo priložnost. Nenatančen je bil z glavo.

Pred Arsenal bi se lahko z zmago povzpel tudi West Ham United, a je Tony Pulis svoje delo na klopi West Bromwicha, tekmo je sicer še spremljal s tribune, odprl s točko. Diafra Sakho je sicer hitro zabil svoj sedmi zadetek na 11 tekmah, ki jih je začel v prvi enajsterici kovačev, vendar je tik pred polčasom izenačil Saido Berahino

City je ujel Chelsea

Po robu je nekaj časa hodil tudi Manchester City. Prvaki so prav tako kot Liverpool zapravili dva zadetka, a jim je nato zmago zagotovil zimzeleni Frank Lampard. Joker s klopi je z glavo zadel po predložku Gaela Clichyja. City je tako zabeležil že enajsto zaporedno tekmo brez poraza.

Premier league, 20. kolo:

Stoke City : Manchester United  1:1 (1:1)
Shawcross 2.; Falcao 26.

Aston Villa : Crystal Palace  0:0

Hull City : Everton  2:0 (2:0)
Elmohamady 33., Jelavić 43.

Liverpool : Leicester City  2:2 (2:0)
Gerrard 17./11-m, 40./11-m; Nugent 58., Schlupp 60.

Manchester City : Sunderland  3:2 (0:0)
Touré 57., Jovetić 66., Lampard 73.; Rodwell 68., Johnson 71./11-m

Newcastle United : Burnley  3:3 (2:1)
Taylor 15., Colback 26., Sissoko 78.; Dummett 19./ag, Ings 66., Boyd 86.

QPR : Swansea City  1:1 (1:0)
Fer 20.; Bony 90.

Southampton : Arsenal  2:0 (1:0)
Mané 34., Tadić 56.

West Ham United : WBA  1:1 (1:1)
Sakho 10.; Berahino 42.

Tottenham Hotspur : Chelsea  5:3 (3:1)
Kane 30., 52., Rose 44., Townsend 45./11-m, Chadli 78.; Costa 18., Hazard 61., Terry 87.

 

Lestvica:
1. Chelsea 46 točk
2. Manchester City 46
3. Manchester United 37
4. Southampton 36
5. Tottenham 34
6. Arsenal 33
7. West Ham United 32
8. Liverpool 29
9. Swansea City 29
10. Newcastle United 27
11. Stoke City 26
12. Aston Villa 22
13. Everton 21
14. Sunderland 20
15. Hull City 19
16. QPR 19
17. WBA 18
18. Crystal Palace 17
19. Burnley 17
20. Leicester City 14

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.