Šport
12 ogledov

Premierov brat nima nič s tem, krivi so Švercerji

Igli Tare, Vladimir Petković EPA
Nekdanji nogometaš Lazia je zatrdil, da Orfi Rama ni imel nič pri incidentu, ki se je včeraj zgodil na tekmi med Srbijo in Albanijo. "To je poraz za nogomet," sicer pravi Igli Tare.

Tekmo v Beogradu si je ogledal tudi legendarni albanski nogometaš Igli Tare, ki je po koncu igralske kariere pri Laziu v klubu prevzel vlogo športnega direktorja. "Včerajšnji dan pomeni poraz za nogomet," meni 41-letni Albanec, ki je za reprezentanco odigral 68 tekem in zabil deset golov.

"Upal sem, da bo vse potekalo gladko, vendar se to ni zgodilo. To je bila lepa priložnost za obe državi, da bi pokazali kako lahko nogomet združuje in ne le ločuje. A nista uspeli," je bil dan po tekmi razočaran Tare.

Tudi sam se je znašel v neprijetnem položaju: "Tudi mene so napadli, vendar moram reči, da so me branili tudi številni Srbi. Na takšnih tekmah je treba narediti vse, da bi se zmanjšala napetost, a tako srbski kot albanski mediji so prilivali bencin na ogenj pred dvobojem. Ne želim ravnati kot politiki, ostali 'ambasadorji' moramo ponuditi pravi vzgled. Treba je gledati naprej."

Šverceri kvadrokopter Srbija Albanija | Avtor: Facebook Facebook
"Seveda smo ponosni na svoje poreklo, fantje so na igrišču pokazali, da spoštujejo nacionalni dres in zastavo. Želel sem, da bi zmagal nogomet, a se to ni zgodilo, ker stadion in mesto nista bila primerna za  takšno tekmo," je še dejal Tare, ki je nato stopil v bran brata albanskega premierja. Orfi Rama je bil namreč osumljen, da stoji za načrtovanim letom kvadrokopterja. "Sem njegov prijatelj in lahko povem, da to ni bila njegova ideja. S seboj je imel le aparat s katerim bi lahko posnel nekaj fotografij. Skupaj sva bila na stadionu."

Podvig si je sicer pripisala skupina "Šverceri" iz Skopja, to pa je podkrepila z nekaj fotografijami, vendar njihova avtentičnost ni potrjena. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.