Šport
56 ogledov

"Prepričan sem, da bom igral in zabijal"

Tim Matavž EPA
Slovenski reprezentant na delu v Augsburgu je opisal svojo situacijo v klubu, spregovoril je tudi o stanju v Gorici in statusu v izbrani vrsti.

Tim Matavž v letošnji sezoni za Augsburg ni igral toliko, kot bi si želel. Temu so botrovale tudi poškodbe. Slovenski reprezentant želi pri nemškem klubu pustiti globok pečat, glavni cilji v zaključku sezone pa so povezani z uvrstitvijo v Evropsko ligo.

Augsburg je trenutno na šestem mestu, ki zagotavlja Evropo ob koncu sezone, vendar ima štiri kola pred koncem Bundeslige dve točki naskoka pred Hoffenheimom in tri pred Borussio Dortmund. Matavž je v letošnji ligaški sezoni za Augsburg sicer zabil dva zadetka na 14 tekmah. Le štiri je začel v prvi postavi.

Boste poleti iskali nov klub, ali ste zadovoljni s statusom v Augsburgu?
Z zadovoljstvom igram za Augsburg. Klub me je odlično podpiral v težkih časih. Tukaj imam sklenjeno dolgoročno pogodbo in tukaj želim biti uspešen in pustiti globok pečat.

Augsburg še nikoli ni igral v evropskih pokalih. Kako pomemben cilj je Evropska liga? 
Seveda si močno želimo Evropske lige. Smo zelo blizu in sedaj želimo storiti vse v naši moči, da dosežemo ta cilj. Vendar tudi, če nam ne bo uspelo, bomo lahko letošnjo sezono označili kot uspešno.

Kako se vrniti v prvo postavo Slovenije?
Letošnja sezona je bila zame zelo težka, s številnimi poškodbami. Tako da je normalno, da v reprezentanci ne začenjam tekem. Recept za vrnitev pa je preprost: moram biti optimalno pripravljen. Moram redno igrati in zabijati. Prepričan sem, da mi bo to kmalu uspelo.

En reprezentančni zbor ste izpustili, ker ste želeli trenirati s klubom. Kakšen je bil pogovor s selektorjem?
Selektor je razumel situacijo, v kateri sem se znašel in moja odločitev se mu je zdela povsem primerna.

Ste zadovoljni s tem, kar ste v dosedanji karieri storili v dresu Slovenije?
Sedaj še ne bi ničesar ocenjeval. To bom lahko naredil po koncu kariere. Za prihodnost imam še kar nekaj ciljev. Sedaj imamo dobro ekipo in želimo na Euro v Francijo. To je naš naslednji korak.

Vaš nekdanji klub PSV je po šestih sušnih letih spet osvojil naslov.
Srečen sem zaradi njih. V klubu so gotovo sila zadovoljni, da so spet na vrhu nizozemske lige.

V "vaši" Gorici pa je stanje vse prej kot rožnato. Vaš komentar?
Situacija je zelo slaba. Upam, da bodo vpleteni storili vse v njihovi moči, da bi rešili klub. Gre za veliko škodo. Na Gorico imam lepe spomine, gre za del mojih korenin in del mojega doma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.