Šport
17 ogledov

Pretepač judoistk bo odstopil

Ryuji Sonoda Reuters
Rjudži Sonoda, trener japonske ženske judo reprezentance, je po obtožbah, da je tepel in drugače maltretiral svoje varovanke, ponudil svoj odstop.

"Vsem, ki so kakor koli povezani z reprezentanco, bi se opravičil, ker sem povzročil težave. Po takih obtožbah in v takšnih razmerah je nemogoče izpeljati program, zato odstopam. Upam, da bodo moj odstop sprejeli," se nadeja prekinitvi pogodbe Sonoda.

Primer je prijavilo 15 posameznic in navedlo, da je šlo pri maltretiranju za udarce z roko v obraz in pretepanje po telesu z bambusovimi palicami, podobnimi, kot jih pozna borilna veščina kendo. Sonoda ni zanikal dejanj in je dejal: "Do zdaj sem uporabljal metode, za katere sem menil, da so primerne, a bom zdaj razmislil o dejanjih, ki jih je treba spremeniti."

Japonska izbrana vrsta se je iz Londona vrnila s po eno zlato, srebrno in bronasto kolajno, kar je precej pod dosežkom z olimpijskih iger v Pekingu 2008.

Zakon na Japonskem od leta 1947 prepoveduje telesno kaznovanje, vendar pa peščica tistih, ki ga izvaja, zaenkrat ni deležna sankcij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.