Šport
40 ogledov

Prevc na začetku sezone peti

Roman Koudelka EPA
Na prvi posamični tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih je nastopila peterica Slovencev. Zaradi odpovedi lanskega dobitnika velikega globusa Kamila Stocha, ki ima poškodovano stopalo, je priložnost dobil tudi Anže Lanišek in osvojil deset točk. Peter Prevc je tekmo končal kot peti.

Peter Prevc je v drugi seriji skočil odlično in po svojem skoku prevzel prvo mesto. Na vrhu je bilo le še sedem skakalcev. Za njim so nato zaostali Noriaki Kasai, Richard Freitag in Markus Eisenbichler, kot prvi pa ga je premagal Roman Koudelka. Čeh je na koncu celo skočil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, Prevc pa je sezono odprl s petim mestom. Na stopničke sta se uvrstila še Stefan Kraft in Nemec Andreas Wellinger.

V finalni seriji sta nastopila še dva Slovenca, Anže Lanišek pa je z 21. mestom osvojil svoje prve točke v svetovnem pokalu. Matjaž Pungertar je tekmo končal kot 26. 

Tepeš za las ob drugi nastop

Peter Prevc je v prvi seriji nastopil kot zadnji in osvojil osmo mesto. Za vodilnim domačinom Wellingerjem je zaostal 12,4 točke. Za Nemcem so se zvrstili še Norvežan Anders Fannemel, Avstijec Kraft, Čeh Koudelka in rojak Eisenbichler. 

Slovenski orli so sicer zelo obetavno odprli prvo posamično preizkušnjo svetovnega pokala v sezoni. Tako najmlajši skakalec na tekmi Lanišek, ta je bil na startno listo uvrščen po odpovedi nastopa Poljaka Kamila Stocha, kot Pungertar sta si namreč z dobrima skokoma zagotovila uvrstitev v drugo serijo najboljše trideseterice. Pred drugim skokom je bil slednji 22., prvi pa 24.

Nekoliko slabše je nato skočil Jurij Tepeš, ki je pred letom dni prav na tej skakalnici osvojil svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu, ko je osvojil tretje mesto. Tokrat je bil po prvi seriji 31., drugo pa je zgrešil le desetinko točke. Skok se je ponesrečil tudi skupnemu zmagovalcu poletne velike nagrade Jerneju Damjanu, ki je bil 36. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.