Šport
30 ogledov

Prevc: Najboljši trenutek v življenju!

peter prevc EPA
V kazahstanskem Almatyju so v čast Petra Prevca, novega zmagovalca svetovnega pokala, še drugič v dveh dneh zaigrali Zdravljico.

Peter Prevc si je s svojo drugo zmago v Almatyju šest tekem pred koncem zagotovil skupno zmago v svetovnem pokalu. Čeprav si je že zagotovil veliki kristalni globus, bo lovoriko prejel po zadnji tekmi sezone v Planici. 

"To je najboljši trenutek v mojem življenju! Neverjetno je, kako je potekala ta sezona. Sedaj sem sproščen," je takoj po tekmi pred mikrofoni FIS povedal Prevc, ki je v Almatyju poleg velikega kristalnega globusa dosegel še nekaj drugih mejnikov.

Da bo 23-letnik iz Dolenje vasi skupni zmagovalec svetovnega pokala, je bilo jasno že nekaj tednov, čeprav je imel pretekli teden v Lahtiju in Kuopiu nekaj težav.

"Končno.Na Finskem sem se veliko bolj mučil, kot tukaj (v Almatyju, op. a.). Tukaj sem šel na hrib z veliko več samozavesti, kar je bilo dobro, saj sem užival v tekmovanju," je dodal slovenski šampion, preden so mu sredi Azije zaigrali Zdravljico.

Komentarjev 2
  • Papaja Popi 16:17 28.februar 2016.

    FENOMENALEN SKAKALEC.

  • jakec1575 15:19 28.februar 2016.

    Zasluženo, in čeprav deliš z vsemi, v ekipi, v državi, samo tvoje. Na koncu si sam na zaletišču in na mizi. Bravo!!!!!!!!