Šport
67 ogledov

Prevc povečal prednost v skupnem seštevku

Peter Prevc EPA
Peter Prevc je v Kuopiu znova osvojil četrto mesto, v skupnem seštevku pa je še povečal prednost pred Severinom Freundom.

Peter Prevc na Finskem še ni uspel skočiti na stopničke. Njegova najboljša uvrstitev je bila do tokratne tekme četrto mesto, ki ga je zabeležil že štirikrat, enkrat tudi na skakalnici v Kuopiu. Dvakrat je bil še četrti v Lahtiju, enkrat pa v Kuusamu.

Da bi slovenski šampion lahko svoj niz brez uvrstitve na zmagovalni oder le prekinil, je nakazala poskusna serija, ki jo je Prevc dobil pred vse boljšim Michaelom Hayböckom. Robert Kranjec je bil četrti, imel pa je celo najboljšo daljavo serije.

Avstrijec še naprej blesti na Finskem

Od Slovencev sta kot prva v prvi seriji nastopila Tomaž Naglič (98 metrov) in debitant v svetovnem pokalu Žiga Jelar (107 metrov). Ta je vodil po nastopu prvih šestih skakalcev, kasneje pa so ga tekmeci premagovali, tudi Jaka Hvala (113 metrov), ki je s številko devet zasedel takrat drugo mesto.

Kot prvi se je od slovenskih skakalcev v finale prebil Jurij Tepeš (118,5 metra), ki pa je ob vožnji v iztek skakalnice pokazal, da s svojim skokom ni zadovoljen. Kranjec je imel nato nekoliko slabše vetrovne razmere kot tekmeci, s 121 metri pa se je zavihtel na peto mesto. Ob koncu prve serije je bil deseti. Po dveh zmagah v Lahtiju je odlično formo znova potrdil Hayböck, ki je prepričljivo povedel, za Avstrijcem pa je zaostal tudi Prevc. Ta je pristal pri 123,5 metra in se v drugo serijo podal kot šesti.

In znova četrti

Tepeš je kot 28. po prvem skoku v drugo skočil med prvimi in ohranil uvrstitev, kasneje pa je za njim zaostalo še nekaj tekmovalcev. Po lestvici navzdol pa je zdrsnil Kranjec, ki je s 115 metri izgubil sedem mest.

Prevc je zaradi vetra moral celo zapustiti startno rampo, ob doskoku pri 123,5 metra pa je izgubil eno mesto. A kasneje so za njim zaostali Kamil Stoch, Jan Matura in Severin Freund. Precej prepričljivejši je bil nato Daniel Andre Tande, ki pa vseeno ni ogrozil odličnega Hayböcka. Prevc je povečal vodstvo v skupnem seštevku pokala pred Freundom na 559 točk, tretji pa je sedaj Hayböck.

Komentarjev 1
  • smejka 21:01 23.februar 2016.

    Bravo, Peter...čestitke