Šport
46 ogledov

Prevc največkrat čez 240 metrov

Peter Prevc Vikersund poleti EPA
Slovenski skakalni šampion ima daleč največ poletov preko 240 metrov.

Peter Prevc je fantastično opravil z letalskim vikendom v Vikersundu. V petek se je uvrstil na četrto mesto, v soboto in nedeljo pa je slavil dve lepi zmagi.

Prevc je pokazal nekaj izjemnih poletov, kot se za aktualnega svetovnega prvaka in dvakratnega dobitnika malega kristalnega globusa za polete tudi spodobi.

Že pred Vikersundom je imel 23-letnik iz Dolenje vasi največ poletov preko 240 metrov med vsemi skakalci, to znamko je presegel kar šestkrat.

Na Norveškem je dodal še dva poleta preko 240 metrov in je sedaj skupno pri številki osem. V to statistiko se ne šteje Prevčev zadnji polet na napravi Vikersundbakken, ko je ob pristanku pri 249 metrih podrsal po tleh.

Med izbranci tudi Tepeš

Vsi ostali skakalci imajo največ tri polete preko 240 metrov. Trikrat sta omenjeno znamko preletela Norvežana Anders Fannemel in Johan Remen Evensen, enak dosežek je uspel Avstrijcu Stefanu Kraftu

Poleg naštete četverice imajo vsaj dva poleta preko 240 metrov še štrije skakalci, med njimi je tudi Slovenec Jurij Tepeš.

Skakalci z največ poleti preko 240 metrov:

1. Peter Prevc (Slo) 8 poletov
2. Anders Fannemel (Nor) 3 
  . Johan Remen Evensen (Nor) 3 
  . Stefan Kraft (Avt) 3
5. Jurij Tepeš (Slo) 2 
  . Gregor Schlierenzauer (Avt) 2 
  . Noriaki Kasai (Jap) 2 
  . Andreas Stjernen (Nor) 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.