Šport
33 ogledov

Prevc obdaril sotekmovalce in trenerje

Peter Prevc EPA
Slovenski smučarski skakalci so se vrnili iz norveškega Vikersunda, kjer so zmagali na vseh treh tekmah. Dočakalo jih je prijetno presenečenje, saj so dobil pomanjšane replike zlatega orla in kolajno, ki ju je osvojil Peter Prevc za zmago na prestižni novoletni turneji, serijo zmag pa je nadaljeval tudi potem.

"Nisem bil le jaz tisti, ki sem dobil novoletno turnejo, za mano je stal cel kup ljudi. Za vsakega člana moje ekipe, tudi tiste, ki so zadaj in v javnosti manj poznani, smo pripravili posebne tridimenzionalne printe pomanjšanih orlov in replike medalje, ki jih je pripravil Andrej Žužek in njegova firma," je presenečenje predstavil Peter Prevc na novinarski konferenci, na kateri je manjkal le Jurij Tepeš. Ta je dobil premor zaradi padca na petkovi tekmi v Vikersundu. Orla je najprej prejel glavni trener Goran Janus, po pomočniku Janiju Grilcu pa tudi preostalo moštvo, kondicijski trener, maserja, strokovnjaki za opremo, tehnična podpora v pisarni Smučarske zveze Slovenije ter skakalci. Na orla bo moral počakati tudi tokrat odsotni predsednik SZS Enzo Smrekar.

Janus: Tega nisem pričakoval

"Z orlom sem se slikal že po novoletni turneji, tega, da ga bom dobil, pa nisem pričakoval. Prevc je na današnji novinarski konferenci z lepo gesto nagradil tiste, ki sodelujejo z nami in nam pomagajo, da smo uspešni, kar sam ne pozabim poudariti, ko imam za to priložnost," je dejal Janus in se takoj nato ozrl že na naslednje tekme: "V četrtek potujemo v Lahti, tam bo tekmovala sedmerica, Peter Prevc, Robi Kranjec, Jurij Tepeš, Anže Lanišek, Domen Prevc, Jaka Hvala in Andraž Pograjc. Anže in Domen bosta zapustila Lahti in odšla na mladinsko svetovno prvenstvo, Tomaž Naglič v nedeljo pride v Kuopio, Anže Semenič pa iz ZDA v Almati. V Kuopiju bomo tako tekmovali s šesterico, v Almatiju pa ponovno s polno kvoto, s sedmerico. Glede na to, da smo šele včeraj prišli domov, ni bilo veliko časa za pogled nazaj, na zadnje uspehe. Gledamo naprej. Pomemben bo počitek, ker je nov odhod na tekme pred vrati."

Peter Prevc z veliko prednostjo vodi v svetovnem pokalu in vse kaže, da bo končna odločitev o velikem kristalnem globusu padla že veliko pred marčevskim finalom svetovnega pokala v razprodani Planici. Prevc je tako tako prepričljivo boljši od tekmecev, da je v nedeljo zmagal, četudi je v finalu po pristanku podrsal s hrbtom. "Padec na nedeljski tekmi ni pustil nobenih posledic. Čakam na naslednje tekme, veliki kristalni globus pa že pride kdaj v glavo, toda to je treba odmisliti, ostati zbran. Sedaj se osredotočam le na tekme v Lahtiju konec tedna," je umirjeno povedal Prevc.

Kranjec: Sedaj bo lažje

Petkovo tekmo v Vikersundu je dobil Robert Kranjec, najstarejši v ekipi, ter se s tem po poškodbi ponovno vrnil v svetovni vrh. "Že na tekmah na Japonskem v Sapporu sem začel tudi na tekmah skakati bolje, kar mi je v zadnjem obdobju uspevalo že na treningih. Le na tekmah mi še ni šlo po željah. V Vikersundu mi je super uspelo vse skupaj in sem zelo zadovoljen. Upam, da mi bo čim bolj steklo tudi na manjših skakalnicah, kot denimo že v Sapporu. Sedaj bo lažje, manj razmišljam o tehniki in je vse skupaj veliko bolje," je pojasnil Kranjec.

"Pred poleti v Vikersundu sem bil zaradi zdravstvenih težav na infuziji. Zbolel sem v četrtek, žal pa čudežna vrečka ni vrnila moči v noge. Ne bom pretiraval, danes sem naredil običajno vaje za moč in upam, da se bom čim prej tudi kondicijsko vrnil na prejšnjo raven," je pojasnil Anže Lanišek. Zadovoljen pa je bil Jaka Hvala: "Vesel sem da sem se vrnil in se vse skupaj sedaj teče v tiste prave tire. Želim si, da bo šlo tako naprej, ne le do finala v Planici, ampak še dlje."

Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 09:13 17.februar 2016.

    To je bilo malo pocukrano in nikakor ni bila odločitev Petra Prevca ! Mislim,da je to prišlo iz vladnih logov,da malo dvignejo ugled vladi in Pahorju .

  • drejca1 06:11 17.februar 2016.

    http://ekipa24.si/clanek/drugi-sporti/zimski-sporti/5698c1dda961e/cene-prevc-vsak-od-nas-je-zgodba-zase

  • drejca1 06:05 17.februar 2016.

    Peter, res si Velik. Kot skakalec in kot Človek. Ostani tak in hvala za vse radosti, ki nam jih daješ !