Šport
26 ogledov

Prevc pometel z elitno deseterico

peter prevc EPA
Peter Prevc je v kvalifikacijah pred prvo preizkušnjo v Wisli preskočil vse konkurente, ki so imeli nastop na tekmi že zagotovljen.

Veliki zmagovalec letošnje sezone svetovnega pokala Peter Prevc kljub predčasni osvojitvi velikega kristalnega globusa ne popušča. Potem ko je v Almaytju vpisal 12. oziroma 13. zmago v letošnji sezoni, mu dobro kaže tudi v Wisli, kjer je v kvalifikacijah pometel s svetovno elito.

V kvalifikacijah je nastopilo osem od desetih najboljših skakalcev na svetu. Najbolje se je odrezal Prevc, ki je pristal pri 131 metrih, najslabše pa Severin Freund, ki je skočil skromnih 114 metrov.

Med njima so se zvrstili Michael Hayböck (130 m), ki se s Freundom bori za drugo mesto v skupnem seštevku, Johann Andre Forfang (129 m), Kenneth Gangnes (125 m), Stefan Kraft (124,5 m), Daniel Andre Tande (121,5 m) in Anders Fannemel (119 m).

Od elitne deseterice sta se nastopu odpovedala Richard Freitag in Noriaki Kasai. Slednji se približuje neverjetnemu mejniku, saj bo na prihajajoči tekmi v Titisee-Neustadtu, ki bo na sporedu 12. marca, zabeležil že 500. nastop na tekmah za svetovni pokal. 

Japonec se je skozi desetletja uspešno prilagajal spremembam v tehniki in opremi ter se še danes dostojno kosa s tekmovalci, ki se ob njegovem debiju v svetovnem pokalu sploh še niso rodili.

Kasai je trenutno uvrščen na osmo mesto skupnega seštevka, v letošnji sezoni pa je štirikrat stal na zmagovalnem odru.

Tekma na veliki skakalnici v Wisli se bo začela ob 20.30.

 
Komentarjev 2
  • Žurnalček 17:42 04.marec 2016.

    Tu mu je nevaren samo Stock , ker pozna skakalnico in Hayboeck . Pričakujem pa odličen rezultat Domna !

  • Papaja Popi 16:45 04.marec 2016.

    Peter Prevc je res športnik................