Šport
33 ogledov

Prevc: V prvi seriji me nekaj krivi

planica 2016 Saša Despot
Slovenski skakalci so tokrat na ekipni tekmi morali priznati premoč Norvežanom. Izbranci Gorana Janusa so vseeno razveselili 32.500 gledalcev z drugim mestom. Slovenski orli so si praktično zagotovili drugo mesto v pokalu narodov.

Slovenski skakalci so z drugim mestom na moštveni tekmi potrdili drugo mesto tudi v pokalu narodov, kar je Sloveniji uspelo prvič, doslej je bila najboljša slovenska uvrstitev tretje mesto iz sezone 2013/14.

"Vseskozi se vse nekako ponavlja, vsak dan me nekaj prvo serijo krivi, maham v zraku. Potem se le zberem za drugo serijo in oddelam tako kot je treba. Ne vem, fajn bi bilo, če bi oba skoka imel takšna," je po moštveni tekmi dejal Peter Prevc, ki je bil s svojima poletoma sicer najboljši posameznik na preizkušnji.

Slovenci so le za desetinko sicer ugnali severne sosede."Mogoče je malce škoda za Avstrijce, vsi so dobro skakali. Po pravici povedano so me nekoliko prijetno presenetili. Bilo bi čisto vseeno, če bi bili povsem izenačeni," je dejal prvi skakalec sezone, ki je tokrat s sotekmovalci moral priznati premoč prepričljivim Skandinavcem. "Norvežanom smo bili bližje kot na Kulmu. To je povsem razumljivo, če pogledamo celotno sezono. Mislim, da so štirje med prvih deset v svetovnem pokalu," je zaključil Prevc.

Tepeš: Zmagali so najboljši

"Ob vzgonskem vetru gre lažje. Tudi ekipa mi je dala dodatnega elana in bilo je drugače. To sem si želel že od četrtka in sem končno užival. Je bilo res napeto, a me ne bi nič motilo, če bi si tudi razdelili mesto z Avstrijci, saj smo bili tako skupaj. Zmagal je najboljši, mi pa smo bili blizu, kar je super za navijače in tudi za nas," je tekmo ocenil Jurij Tepeš, Anže Semenič pa je dodal: "Vzdušje je bilo super, tako je bilo na vseh tekmah tu. S skoki sem zadovoljen, pokazal sem neko konstanto. Nekaj živčnosti je bilo, tako kot pred vsako tekmo. Zbral sem se za svoje skoke in mislim, da so mi uspeli. Nekako nam je uspelo za drugo mesto, čeprav smo že mislili, da nam ne bo. Zaradi tega smo bili toliko bolj veseli."

Kranjec: Tudi če bi skočil 250 metrov ...

"S prvim in poskusnim skokom sem zelo zadovoljen, za drugega pa niti ne vem, kaj bi rekel. Tudi Goran, ko sva govorila, je rekel, da sem bil na mizi točen. Tudi sam sem tako čutil. Začutil sem, da bo šlo, potem mi je pa kar naenkrat padla smuča. S korekturami mi je uspelo, saj je bilo že na meji, da bi me obrnilo. Težko povem karkoli, bom pa v sobi pogledal posnetek, da dobimo čisto predstavo. Treba je biti zadovoljen z drugim mestom. Norvežani so ta trenutek zares močni. Tudi če bi jaz skočil 250 metrov, ne bi bilo dovolj;" je zaključil Robert Kranjec.

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 14:11 19.marec 2016.

    Zahvaljujem se našim "pametnim" ljudem na RTV Slovenija, ki so dali v času podelitve kolajn reklame.Bedaki trapasti !