Šport
17 ogledov

Prevc z drugim skokom ostaja v igri

Peter Prevc Garmisch-Partenkirchen EPA
Peter Prevc je v prvi seriji izgubil boj z neposrednimi tekmeci za skupni uspeh na novoletni turneji. Stefan Kraft je postavil celo rekord skakalnice in je vodil pred finalno serijo v Innsbrucku. Prevc je nato zmanjšal zaostanek, zmagal pa je Richard Freitag.

Peter Prevc je pred tretjo tekmo novoletne turneje zasedal drugo mesto, na skakalnici v Innsbrucku pa mu ni šlo že v kvalifikacijah. V težkih razmerah je nekoliko pod svojimi visokimi pričakovanji skočil tudi v prvi seriji, vseeno pa je premagal Čeha Jakuba Jando. Prevc bo v finalni seriji skakal kot 18.

Velik zaostanek za slovenskim šampionom sta v skupni razvrstitvi turneja precej zmanjšala Anders Jacobsen in Noriaki Kasai. Norvežan je po prvem skoku zasedel peto mesto, Japonec pa je bil še boljši - tretji. Z izjemnim skokom je Prevcu še bolj ušel skupno vodilni Stefan Kraft. Mladi Avstrijec je dosegel enak rezultat kot Nemec Richard Freitag, oba pa vodita po prvi seriji. Michael Hayböck je bil v prvo sedmi.

Po prvi seriji je bil od trenutno najboljšega slovenskega skakalca boljši tudi Nejc Dežman. Ta je za 0,3 točke ugnal Prevca, Matjaž Pungertar pa je za Dežmanom zaostal 0,9 točke. Dežman je zasedel 17. mesto, Pungertar pa 20. V finalno serijo se je kot 28. prebil tudi Jernej Damjan.

Prevc v drugo pokazal mišice

Prevc je v drugo skočil odlično in ob skoku prevzel vodstvo za kar 19 točk, naslednji tekmovalci, med njimi tudi Dežman, pa so za njim hitro zaostali. Kot prvi je Prevca ugnal Roman Koudelka z 11. mesta. Prav na to pozicijo se je na koncu uvrstil slovenski skakalec. Pungertar je bil 19., Dežman 21., Damjan pa 29.

Hayböck je nato s skokom 138 metrov prevzel vodstvo, sodniki pa ob zelo negotovem doskoku niso opazili, da se je z levo roko dotaknil tal. Ugnal ga je že rojak Gregor Schlierenzauer, Jacobsen pa ga je nekoliko polomil in le za las premagal tudi Prevca.

Pred zadnjo trojico je bil na vrhu Simon Ammann, njegov dosežek pa je nato izenačil Kasai. Oba je kasneje zanesljivo premagal Freitag, ki pa je boljšo skupno uvrstitev zapravil že na nemškem delu turneje. Kraft je zaostal za Nemcem, v skupni razvrstitvi pa ima zdaj že 23 točk prednosti pred Hayböckom, ki je po treh tekmah novoletne turneje prehitel Prevca.

Izidi:
1. Richard Freitag (Nem)              278,5 točke
2. Stefan Kraft (Avs)                    273,5 
3. Noriaki Kasai (Jap)                  263,7 
 . Simon Ammann (Švi)                263,7
5. Gregor Schlierenzauer (Avs)     262,4
...
11. Peter Prevc (Slo)                   245,2 
19. Matjaž Pungertar (Slo)           222,4
21. Nejc Dežman (Slo)                221,9
29. Jernej Damjan (Slo)               194,7
36. Robert Kranjec (Slo)
45. Rok Justin (Slo)

Novoletna turneja:
1. Stefan Kraft (Avt)              835,4
2. Michael Hayböck (Avt)      812,3
3. Peter Prevc (Slo)              806,0
4. Noriaki Kasai (Jap)           797,7
5. Richard Freitag (Nem)       791,7

Svetovni pokal:
1. Michael Hayböck (Avt)      589
2. Stefan Kraft (Avt)              557
3. Roman Koudelka (Češ)     556
4. Anders Fannemel (Nor)     537
5. Peter Prevc (Slo)              534

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.