Šport
15 ogledov

Prevc: Znam bolje

Peter Prevc EPA
Peter Prevc je še petič v svoji karieri osvojil četrto mesto na eni izmed finskih skakalnic. Kljub vsemu se je utrdil v vodstvu svetovnega pokala.

"Skoka nista bila najbolj uspešna, znam bolje, kot sem to storil že včeraj na ekipni tekmi in danes v poskusni seriji. Na tekmi se žal ni izšlo. Pogoji kot pogoji pač, lahko bi šel dlje tudi v slabših pogojih. Nisem sestavil vsega skupaj, malo je zmanjkalo tudi sreče. Težko rečem, da je prisotna utrujenost, noge so še zmeraj hitre," je po tekmi v Kuopiu dejal Peter Prevc, ki ni pozabil čestitati bratu Domnu, ki je bil danes drugi na mladinskem SP. S tem je ponovil uspeh starejšega brata, ki je bil prav tako mladinski svetovni podprvak..

"Malo je tudi naveličanosti, ko greš šele ob šestih zvečer iz hotela in ves dan čakaš na tekmo. Sezona pa je za vse eno dolga in nimam se kaj pritoževati. Sedaj je Hayböck v taki formi, da je zelo nevaren postal tudi za skupni seštevek, toda pustimo številke ob strani. Tak je pač šport, enkrat je nekdo na vrhu, drugič drugi. Čez šest ur bom že na avtobusu in hitro gre vse skupaj naprej. V Kazahstanu, kjer bosta tekmi konec tedna, še nisem bil, bomo videli, kako se bo izšlo tam, grem brez pričakovanj," je še dodal starejši od bratov Prevc in se že obrnil k tekmama, ki ju bo v soboto in nedeljo gostil kazahstanski Almaty.

"Tekma je bila težka, predvsem pogoji so se spreminjali, ne tako na hrbtišču, ampak spodaj, ko je nekatere skakalce kar posrkalo. Tudi mi nismo imeli kakšne posebne sreče. Konec koncev pa smo malo povečali razliko v svetovnem pokalu. Pred nami je nova tekma, novi izzivi. Tekem je še veliko, upam pa, da nam bo skakalnica v Almatiju 'ležala'," pa je po zadnji finski preizkušnji povedal glavni slovenski trener Goran Janus.

Komentarjev 1
  • Avatar olor
    olor 08:30 24.februar 2016.

    Ma jasno Peter, da znaš bolje!