Šport
12297 ogledov

Pri komaj 33 letih preminil veliki ameriški šampion, mnogi obtožujejo cepivo

Demaryius Thomas Profimedia
Legendarni lovilec ekipe Denver Broncos je svojo zadnjo tekmo odigral leta 2019.

Svet ameriškega nogometa je izgubil enega največjih zvezdnikov zadnjega desetletja, potem ko se je v petek razširila novica, da so pri vsega 33 letih v njegovem domovanju odkrili mrtvega nekdanjega zvezdnika NFL ekipe Denver Broncos Demaryiusa Thomasa .

Po prvih policijskih poročilih, do katerih so se dokopali pri Washington Postu, naj bi bil po predhodnih informacijah razlog za nenadno smrt "zdravstvene narave", tako da so se po spletu že pojavila številna ugibanja in teorije, da je za smrt krivo cepivo proti covid-19.

Demaryius Thomas | Avtor: Profimedia Profimedia

LaTonya Bonseigneur, sestrična, ki je odraščala skupaj s Thomasom, je medijem razkrila, da družina verjame, da je nekdanji izjemni športnik preminil zaradi srčnega napada, kar je še povečalo ugibanja, da naj bi Thomas preminil zaradi krvnih strdkov, za katere naj bi bilo krivo cepivo. Družina sicer ni razkrila, če je bil Thomas cepljen proti koronavirusu, je pa zato zatrdila, da je imel športnik že dalj časa težave s podobnimi napadi.

"Eno leto je že trpel zaradi podobnih napadov in verjamemo, da je imel usodni napad, medtem ko se je prhal," je v petek dejala Bonseigneur. "Nismo prepričani, kdaj je umrl. Še včeraj sem se pogovarjala z njim."

"Živel je sam in prijatelj ga nikakor ni mogel priklicati, zato je poklical njegovega voznika, ki je imel zaradi teh napadov ključ od njegovega domovanja. Šel ga je preverit ter ga tam našel pod tušem," je zaključila Thomasova sestrična.

Demaryius Thomas | Avtor: Profimedia Profimedia

Demaryius Thomas je sicer svojo zadnjo tekmo odigral leta 2019, a se je uradno upokojil šele junija letos. Svojo 10-letno kariero je zaključil kot eden najboljših in najbolj dominantnih lovilcev svojega časa. Kar petkrat je nastopil na Pro Bowlu (tekmi vseh zvezd), leta 2015 pa je bil glavna tarča v napadu Denverja, ki je na koncu osvojil celo Super Bowl.

V ligo je vstopil leta 2010, ko so ga v prvem krogu izbrali Denver Broncos, za katere je igral skoraj osem sezon ter se uveljavil kot eden največjih lovilcev v zgodovini te franšize, s številkami, ki se lahko primerjajo celo s članoma Hiše slavnih, Rodom Smithom in Shannonom Sharpom.

Zbral je drugo največ jardov po zraku ter touchdownov v zgodovini ekipe ter tretje največ ujetih podaj. Med leti 2012 in 2016 je kar pet sezon zapored presegel mejo 1000 jardov, od tega kar štirikrat celo mejo 1300 jardov. Je 54. izmed vseh igralcev v zgodovini po številu zbranih jardov po zraku (9.763).

Demaryius Thomas | Avtor: Epa Epa

Bil je glavno orožje legendarnega podajalca Peytona Manninga tekom prve polovice prejšnjega desetletja, ko so Broncos vsako sezono veljali za eno najboljših ekip lige.

Po skorajda osmih letih v Denverju je bil leta 2018 zamenjan v Houston, za katerega je odigral sedem tekem, medtem ko je kariero zaključil z 11 tekmami v dresu New York Jets leta 2019. Čez dve leti, junija letos, je uradno naznanil konec svoje kariere.

 

 

Komentarjev 7
  • suineg7878 11:27 11.december 2021.

    Ce hodi kot raca, izgleda kot raca, kvaka kot raca, potem je raca. Lahko pa je seveda krivo hladno vreme. :)

  • Avatar jate
    jate 11:15 11.december 2021.

    na koncu bodo rekli da ni bil cepljen ali da ni krivo cepivo oziroma si bodo izmislili kao doping ali kaj podobnega....

  • Avatar Leon
    Leon 10:31 11.december 2021.

    Na Urgenci v MB bolnika ob sumu strdka najprej vprašajo ali je bil cepljen in ostale podatke glede cepiva ,vendar te podatke nihče iz NIJZ ne zbira .

Sorodne novice