Šport
6584 ogledov

Pri vsega 18 letih preminil največji britanski talent

Ali Tazeem Twitter
Tragična prometna nesreča je vzela življenje komaj 18-letnega velikega boksarskega talenta.

"On bo moj naslednik, ki bo na novo izpisal boksarsko zgodovino," je nedavno izjavil legendarni britanski boksar in nekdanji svetovni prvak v polvelterski kategoriji Amir Khan za svojega mladega rojaka Alija Tazeema, pred katerim je bila pri komaj 18 letih zelo svetla prihodnost.

Slednji je imel za seboj kljub mladosti že zelo uspšeno amatersko kariero, pripravljal se je na naslednji veliki korak, nato pa je v nedeljo tragično preminil v prometni nesreči v Wolverhamptonu.

Nesrečni Tazeem je bil sovoznik v avtomobilu, ki se je zaletel v zid. Borec je preminil na kraju nesreče, medtem ko je bil 18-letni voznik v kritičnem stanju prepeljan v bolnišnico.

Novico je sporočil promotor mladega Tazeema Sam Jones, ki se je od svojega varovanca poslovil preko socialnih omrežij: "Zbudil sem se ob novici, da je pri vsega 18 letih preminil Ali Tazeem. Ne morem verjeti, še kar ne morem tega razumeti. Še včeraj sva se pogovarjala o tem, kako bo pretresel profesionalni šport. Vse, o čemer lahko razmišljam, so Ali in njegova prisrčna družina." 

Tazeem je tako preminil vsega tri tedne zatem, ko je podpisal svojo prvo pogodbo s katero izmed promotorskih hiš, ki je za mladega borca imela zelo visoka pričakovanja, ki pa ne bodo nikoli uresničena.

Do nesreče je prišlo sredi noči, vsemu skupaj pa je bil priča 42-letni Ali Zinkal, ki je poizkušal pomagati mladeniču, a je bilo že prepozno.

"V samih spodnjicah sem pritekel iz stanovanja do avtomobila. Na vrat sem mu položil prste ter preveril utrip, toda zanj je bilo prepozno. Tragično je videti, da se življenje mladeniča konča na takšen način. Cesta je lahko resnično smrtonosna past."

Policija je sicer začela z uradno preiskavo primera, več informacij o vzroku nesreče pa naj bi bilo znanih v prihodnjih dneh.

 
Komentarjev 1
  • Barbara_Clark 10:02 19.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎