Šport
28 ogledov

Primož Kozmus spet med svojimi

primož kozmus sp bronast atletika 2011
1/6
Reuters
Atlet Primož Kozmus, absolutni slovenski junak na letošnjem svetovnem prvenstvu v južnokorejskem Daeguju, se je vrnil v domovino. Povratnika na veliko atletsko sceno in nosilca bronastega odličja v metu kladiva iz Daeguja je na letališču Jožeta Pučnika pričakala množica navijačev in prijateljev.

V petek sta se po več kot 24-urnem potovanju v domovino vrnila Primož Kozmus, dobitnik bronaste medalje s SP v Daeguju ter njegov trener Marjan Ogorevc. Že na brniškem letališču ju je ob bučnem navijanju pričakal avtobus najzvestejših Primoževih prijateljev, sorodnikov in navijačev, ki so preplavili sprejemno halo z navijanjem in transparenti z novim sloganom ob povratku: Zlato, srebro in bron: Primož, šampion.
Predsednik  AZS Peter Kukovica je na tiskovni konferenci izpostavil, da je Primož presenetil vse ter poudaril pomen psihične pripravljenosti slovenskega šampiona. Primož je nato v veseli družbi navijačev pot nadaljeval proti domačim Brežicam, kjer je sledil slavnostni sprejem, na katerem se je kljub slabemu vremenu zbralo okrog 500 domačinov, ki so se zabavali v družbi Nuše Derenda, članov  ansambla Majolka in Gasilskega pihalnega orkestra Loče. Primoža je toplo pozdravil in mu čestital brežiški župan Ivan Molan. Sledili so nagovori predstavnikov atletskega kluba Brežice, nato pa je Primož slavje nadaljeval v družbi domačinov do zgodnjih jutranjih ur. 

"Lepo je biti spet doma. Veselim se večera s prijatelji. Seveda sem izjemno vesel tudi kolajne, ki je nisem pričakoval. To je dobra vzpodbuda za naprej. V Južno Korejo sem odpotoval z realnimi cilji, z malo sreče in znanja pa osvojil kolajno. Pred olimpijskimi igrami v Londonu je treba še veliko vaditi nekatere stvari popraviti, če želim obraniti naslov," je ob vrnitvi v domovini dejal najboljši slovenski atlet vseh časov Kozmus.

Kozmus je tretji dan 13. atletskega svetovnega prvenstva v Južni Koreji v finalu meta kladiva osvojil bronasto odličje (79,39 m). Zlato je osvojil Japonec Kodži Murofuši, olimpijski zmagovalec leta 2004 (81,24 m), srebro pa Madžar Krisztian Pars (81,18 m).

Enaintridesetletni Brežičan je osvojil četrto slovensko atletsko odličje v zgodovini svetovnih prvenstev, zanj pa je bila to že tretja. Prvi je bil v Berlinu leta 2009, drugi v Osaki leta 2007 in tretji letos v Daeguju, sploh prvo slovensko atletsko odličje pa je leta 1999 v Sevilli s tretjim mestom osvojil Gregor Cankar v skoku v daljino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.