Šport
15 ogledov

Proti Bešiktašu brez četverice

Aleš Pipan Saša Despot
V jutrišnji derbi vodilnih moštev skupine D proti Beškitašu bo Union Olimpija vstopila v zdesetkani zasedbi, a z veliko željo po zmagi, ki bi lprinesla vstopnico za drugi krog EuroCupa.

"Bešiktaš tokrat ni ista ekipa kot v prvem kolu EuroCupa. Predvsem so močnejši na poziciji dva in tri, kjer so dobili novega igralca Hollanda. Na poziciji štiri so pripeljali Bajramovića, ki je izkušen igralec. Bešiktaš ima dobre napadalce, ki so na zadnjih tekmah v odlični formi. Čaka nas težko delo, a nič ni nemogoče. Pred domačo publiko v Stožicah si želimo doseči novo zmago," je odločen trener Union Olimpije Aleš Pipan.

Rupnik ima težave z ramo

Ljubljančani so Turke presenetili v gosteh, jutrišnja zmaga pa bi jim na široko odprla vrata v drugi krog EuroCupa. Pipan ne bo mogel računati na poškodovane Sasuja Salina, Jako Brodnika, Dina Murića ter Luko Rupnika, ki ga mučijo bolečine v rami.

"Rupnik je prejel neugoden udarec v ramu in zdravniška služba mu je svetovala počitek, tako da ga tokrat ne bo v kadru," je pojasnil Pipan, ki je prepričan, da bo Bešiktaš bistveno bolj nevaren kot pred tedni: "Poznala se jim je neuigranost, sedaj pa so že ujeli pravo formo. Odigrali so nekaj težkih tekem v domačem prvenstvu, a sistema igre bistveno niso spreminjali. Mi tekem ne moremo izbirati, temveč moramo vsako odigrati brez kalkulacije. Nekateri igralci trenutno počivajo zaradi težav s poškodbami, a bomo kmalu spet kompletni, tako da bo lažje rotirati."

"Begić nas bo slej ali prej zapustil"

Trener zmajev upa, da bo Klemen Prepelič kmalu zablestel v najlepši luči: "Poznalo se mu je, da od zaključka svetovnega prvenstva ni igral tekem, temveč je samo treniral. Počasi se dviguje in verjamem, da bo v kratkem času ponovno v stari formi. Mirza Begić je še vedno z nami in bo proti Bešiktašu zagotovo igral. Pozna se, da mu misli begajo sem in tja, zato na nekaterih ni bil pravi. Vemo, da nas bo slej ali prej zapustil, vendar se s tem ne smemo obremenjevati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.