Šport
16 ogledov

"Proti Sloveniji bom igral na polno"

Anglija Poljska kvalifikacije za SP 2014 Rooney grb dres poljub EPA
Za Wayna Rooneyja bo dvoboj s Slovenijo pomenil nekaj več. Na sobotni tekmi bo namreč vpisal svoj stoti nastop za angleško izbrano vrsto.

"Čeprav se mi ni več potrebno dokazovati, bom tudi proti Sloveniji zaigral na polno. Srčno si želim zmag v angleškem dresu. V Braziliji sem doživel boleč udarec, pomlajeno moštvo pa je sposobno narediti veliko," pred dvobojem s četo Srečka Katanca sicer razmišlja napadalec Manchester Uniteda.

Ta bo kot deveti igralec zbral 100 nastopov za Anglijo. Pred njim so še Billy Wright (105), Frank Lampard in Bobby Charlton (106), Ashley Cole (107), Bobby Moore (108), Steven Gerrard (114), David Beckham (115) in Peter Shilton. "Nikoli ne bom takšna legenda kot Sir Bobby Charlton. Osvojil je naslov svetovnega prvaka, kar meni še ni uspelo. Če bi se hotel primerjati z njim, bi moral osvojiti mundial. Število nastopov za reprezentanci ni pomembno, štejejo le zmage in lovorike. Zato se tudi ukvarjam z nogometom. Veliko mi bi pomenilo, če bi nekega dne postal najboljši strelec angleške reprezentance. Sem še dokaj mlad in morda mi lahko uspe. V ospredju pa je vedno ekipa," pravi trenutno četrti strelec v zgodovini Anglije s 43 zadetki. 

"Ob petju himne in poslušanju navijačev se vedno naježim. Vemo, kaj naša ekipa pomeni za našo državo. Upal sem, da bom nekega dne postal kapetan in sedaj so se mi sanje uresničile," je še dejal Wayne Rooney. Ta proti Sloveniji ne bo mogel računati na pomoč klubskega kolega Michaela Carricka in Tottenhamovega Androsa Townsenda, ki sta zaradi poškodb zapustila izbrano vrsto. Omenjena nogometaša verjetno sicer ne bi zaigrala v prvi postavi.

Poseben dosežek pa bo na tekmi v Wemblejyju praznoval tudi slovenski kapetan Boštjan Cesar. Ta bo še 81. zaigral v dresu izbrane vrste in tako za nastop presegel dosedanjega rekorderja Slovenije Zlatka Zahovića

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.