Šport
17 ogledov

Prva domača zmaga

Blel Kadri EPA
Francoz Blel Kadri je zmagovalec osme etape kolesarske dirke po Franciji.

Tekmovalec ekipe Ag2r je bil član peterice ubežnikov, po samostojnem napadu, ko se je naprej odpeljal kakšnih 25 kilometrov pred ciljem, pa je sam prikolesaril skozi cilj.

"Zelo sem vesel. Občutek je izjemen. Zahvalil bi se ekipi. Rekel sem ji, da želim danes v pobeg, da je dan, ki bi mi lahko ustrezal. Vesel sem zase in za ekipo. Chavanel je prvi napadel. Vedel sem, da bo tako. Skušal sem mu slediti, vzel sem si čas, opazil sem, da je utrujen. Zato sem šel sam. Moral sem to narediti," je povedal Kadri, ki je ob tem oblekel še pikčasto majico najboljšega gorskega kolesarja. "Zmaga na etapi je pomembna, tako kot tudi majica. Zdaj moramo pokazati moštveno delo, da jo branimo," je še dodal 27-letnik.

Kadri je za dve minuti in 17 premagal Španca Alberta Contadorja (Tinkoff Saxo) na drugem mestu, še tri sekunde več je zaostal vodilni v skupnem seštevku in danes tretji, Italijan Vincenzo Nibali (Astana). Slovencev Kristijana Korena (Cannondale) in Simona Špilaka (Katjuša) ni bilo v ospredju. Koren je bil 135., Špilak pa 141., oba sta zaostala 20:32 minute.

Alberto Contador, Vincenzo Nibali | Avtor: EPA EPA
Simon Yates, Adrien Petit, Sylvain Chavanel, Niki Terpstra in Kadri, ki so si na ravninskem delu etape prikolesarili že tudi do več kot 11 minut prednosti. Vendar je glavnina prednost hitro  prepolovila, ko so ubežniki prišli do prvega vzpona pa sta se za napad odločila Chavanel in Kadri. Slednji ni dolgo čakal in se odpeljal naprej, Chavanel pa ni mogel odgovoriti na napad rojaka. Prednost je rasla, v ozadju je stvari na svoje mesto postavljala ekipa Tinkoff-Saxo. V zadnjih kilometrih sta napadla še favorita za najvišja mesta, največ je iztržil Contador.

Nibali je zadržal skupno vodstvo, drugouvrščeni Danec Jakob Fuglsang je tokrat izgubil veliko časa in na drugem zaostaja minuto in 44 sekund, na tretjem mestu je zdaj Avstralec Richie Porte (Sky), ki zaostaja še 15 sekund več. Contador se je znova prebil v prvo deseterico, po osmih etapah je na šestem mestu, za Nibalijem zaostaja dve minuti in 34 sekund. Špilak je 135., Koren pa 153.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.