Šport
17 ogledov

Prva etapa relija odpovedana

Reli Dakar, Adam Malysz EPA
Vzdržljivostni reli Dakar se v svoji letošnji izvedbi ni začel najbolje.

Na sobotnem prologu je bilo v nesreči, ko je tekmovalno vozilo zapeljalo med gledalce, poškodovanih 13 ljudi, danes pa so morali organizatorji tradicionalnega relija Dakar odpovedati prvo etapo. Vzrok so slabe vremenske razmere, zaradi katerih ob morebitni nesreči ne bi mogel posredovati reševalni helikopter.

Dirkači bi morali danes opraviti prvo etapo od Buenos Airesa do Ville Carlosa Paza. Vodstvo dirke na čeku z direktorjem Etiennom Lavignom pa se je odločilo, da bo etapo odpovedalo zaradi varnosti. Če bi namreč prišlo do kakšnih nepredvidljivih dogodkov, reševalcem zaradi goste megle ne bi mogel pomagati helikopter. V prvi etapi bi morali dirkači sicer prevoziti 600 km, od tega je bilo 227 km hitrostnih preizkušenj.

Na letošnji izvedbi tega tekmovanja je sicer predvidenih 13 etap s skupno več kot 9000 kilometri, cilj bo po etapah v Argentini in Boliviji 16. januarja v argentinskem Rosariu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.