Šport
57 ogledov

Prvaki brez kapetana

Phillip Lahm EPA
Kapetan nemške reprezentance Philipp Lahm, ki je prejšnji teden z elfom osvojil naslov svetovnega prvaka, se poslavlja od državnega dresa.

"Izjemno sem vesel, da bom reprezentančno kariero sklenil z naslovom svetovnega prvaka," je svoj umik iz nemške reprezentance obelodanil kapetan elfa Philipp Lahm. Za izbrano vrsto je sicer prvič nastopil februarja leta 2004, ko je Nemčija z 2:1 premagala Hrvaško, zbral pa je 113 nastopov.

"Philipp me je poklical to jutro in me osebno obvestil o svoji odločitvi. Hitro sem dojel, da bi ga bilo nesmiselno prepričevati v drugačno odločitev. V zadnjih desetih letih je bil izjemen član nemške reprezentance, hkrati pa tudi izjemna oseba," je ob kapetanovi odločitvi dejal predsednik nemške nogometne zveze Wolfgang Niersbach.

"Težko bi si zamislil lepše slovo. Postal je svetovni prvak in se umaknil na vrhuncu kariere," je dejal legendarni nemški nogometaš Karl-Heinz Rummenigge in dodal: "A za reprezentanco ne bo lahko nadomestiti Lahma. Kot kapetana, igralca in tudi osebo."

Član münchenskega Bayerna je v bogati reprezentančni karieri nastopil na šestih velikih tekmovanjih, evropskih prvenstvih 2004, 2008 in 2012 ter na SP v letih 2006, 2010 in 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.