Šport
54 ogledov

Prvenstvo odpirajo Katarci in Brazilci

slovenska rokometna reprezentanca Katarina Ponjavić
Katar bo od danes do 1. februarja gostil najboljše moške rokometne reprezentance na zemeljski obli, 24. svetovno prvenstvo pa bodo drevi ob 18.30 v okviru skupine A tekmovalno odprli gostitelji in Brazilci. V tej skupini nastopajo tudi Slovenci.

Na svetovnem prvenstvu bo nastopilo 24 izbranih vrst. V skupini A bodo igrali Španija, Slovenija, Katar, Belorusija, Brazilija in Čile, v skupini B Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Makedonija, Avstrija, Tunizija in Iran, v skupini C Francija, Švedska, Alžirija, Češka, Egipt in Islandija, v skupini D pa Danska, Poljska, Rusija, Argentina, Savdska Arabija in Nemčija.

V osmino finala se bodo iz vseh štirih skupin uvrstile po štiri najboljše izbrane vrste, ekipe od petega do šestega mesta iz skupinskega dela tekmovanja pa bodo nastopile v tolažilnem "predsedniškem pokalu".

Dvorane opremil Elan 

Papirnati favoriti letošnjega sklepnega turnirja so poleg Španije še Francija, Danska in Hrvaška, v nekoliko širšem krogu pa Islandija, Švedska, Poljska, Nemčija in Slovenija. Vse tekme bodo v treh sodobnih dvoranah v Dohi, največja Lusail lahko sprejme 15.300, dvorana Al Sadd 7700, dvorana katarske rokometne zveze pa 5000 gledalcev.

Slovenci začenjajo s Čilenci

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v Katar prispela včeraj, po nastanitvi v razkošnem hotelu Grand Hayatt na obrobju Dohe pa bo drevi opravila še trening pred petkovo uvodno tekmo s Čilom, ki se bo v dvorani Al Sadd pričela ob 15. uri.

Slovenski selektor Boris Denić je po vseh težavah in številnih kadrovskih ugankah v Doho vendarle pripeljal igralce, ki si jih je omislil že pred začetkom priprav za SP. V njej sta tudi rekonvalescenta, a zavoljo narave poškodb v naslednjem obdobju zelo ranljiva težkokategornika - krožna napadalca Matej Gaber in Uroš Bundalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.