Šport
31 ogledov

Cehte zraven, odpadla Skok in Miklavčič

slovenska rokometna reprezentanca Katarina Ponjavić
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes prek Zagreba odpotovala proti Katarju. Bogata arabska država bo med 15. januarjem in 1. februarjem gostila svetovno prvenstvo, selektor Boris Denić pa je tik pred odhodom izbral 17 potnikov za Doho. Z njegovega seznama sta zadnja izpadla Matevž Skok in David Miklavčič, Klemen Cehte za zdaj ostaja.

Četrtouvrščena izbrana vrsta z zadnjega svetovnega prvenstva pred dvema letoma v Španiji je imela v pripravljalnem ciklusu za bližnji sklepni turnir v Katarju silne težave s poškodovanimi igralci. V slovenskem taboru že pred začetkom priprav nisi mogli računati na Boruta Mačkovška in Nenada Bilbijo, pred in med pripravami so zdravstvene težave imeli še številni nosilci igre, kot so Uroš Zorman, Matej Gaber, Uroš Bundalo, Marko Bezjak, Sebastian Skube, Jure Natek, Klemen Cehte, povratnik Miladin Kozlina, ...

Selektorju Borisu Deniću je največ glavobolov povzročal izpad centralnega obrambnega bloka, na čelu z Gabrom in Bundalom, nič manj - v odsotnosti Mačkovška in Bilbije - edini "naravni" levi zunanji igralec Cehte. Slovenska reprezentančna medicinska služba, na čelu z zdravnikom Sašem Đurićem, je bila od začetka priprav močno obremenjena, delala je s polno paro, na koncu pa vendarle usposobila Gabra in Bundala, medtem ko bo Cehte, ki ima težave s poškodbo mečne mišice, izpustil nekaj uvodnih tekem in se naknadno pridružil reprezentanci.

Križanje z "jugo" skupino

Slovenija je v pripravljalnem obdobju odigrala pet tekem. Na novoletnem turnirju v Celju je zanesljivo ugnala Egipt s 34:20 in Alžirijo s 34:21, na nedavnem kakovostnem turnirju na Danskem, kjer so nastopili sami pretendenti za najvišja mesta v Dohi, pa klonila proti domači izbrani s 26:36 in Švedski s 23:29, z Islandijo pa je remizirala 32:32.

Slovenija se bo v skupinskem delu svetovnega prvenstva najprej pomerila s Čilom (16. januar, 15.00), nato Belorusijo (17. januar, 15.00), Katarjem (19. januar, 17.00), Brazilijo (21. januar, 15.00) in Španijo (23. januar, 15.00). V osmino finala se bodo prebile po štiri najboljše izbrane vrste iz skupine A, ki se bodo nato križale s skupino B. V njej so Hrvaška, BiH, Makedonija, Avstrija, Tunizija in Iran.

Seznam Slovenije za Katar 2015:

Vratarja: Gorazd Škof (Nantes) in Primož Prošt (Göppingen);

Krilni igralci: Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Meškov Brest), Dragan Gajić in Vid Kavtičnik (oba Montpellier);

Zunanji igralci: Klemen Cehte (Payd D'Aix), Marko Bezjak, Jure Natek (oba Magdeburg), Miladin Kozlina (Minden), Dean Bombač (Pick Szeged), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Sebastian Skube (Björringbro-Silkeborg), Jure Dolenec (Montpellier);

Krožni napadalci: Miha Žvižej (Toulouse), Matej Gaber (Montpellier), Uroš Bundalo (Tremblay) in Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.