Šport
81 ogledov

Slovenci v Katarju na domačem terenu

Katar SP 2015 dvorana EPA
Slovenski rokometaši bodo v Katarju naleteli tudi na košček domačega terena. Tri dvorane, ki bodo gostile prvenstvo, je soopremljal tudi begunjski Elan Inventa. Naložba je v celoti vredna 4,8 milijona evrov.

Dvorane Lusail, Duhail in Al Sadd je Elan opremil s sedeži na tribunah, goli, mrežami za goli, delno pa tudi s teleskopskimi tribunami, pregradnimi zavesami, velikimi platni, klopmi za igralce ter mizami za sodnike in novinarje, zaporami "ringov" v dvoranah ter drugo športno opremo.

"V Katar smo poslali za več 60 kontejnerjev opreme," je razkril vodja projekta v Katarju Matjaž Žargi, slovenski delavci pa so tam montirali opremo med lanskim marcem in decembrom. "Zdaj popravljamo le še malenkosti oziroma uresničujemo nekoliko spremenjene želje naročnikov," je še dodal. Kot največjo težavo pri delih je Žargi izpostavil veliko vročino in tudi drugačen odnos do časa: "Če ti tukaj rečejo čez pet minut, to lahko traja tudi dve ali tri ure."

Dogovori za nogometno SP

Direktor Elan Investa Miha Šter, ki je razkril vrednost del, pravi, da je šlo za pomemben projekt, ki Elanu odpira vrata na druge trge v Arabskem svetu. "Ni bilo lahko priti zraven, saj smo za to potrebovali dve leti in morali prepričati tudi tamkajšnji olimpijski komite. Z našim delom so bili zadovoljni in zdaj se že dogovarjamo, da bomo sodelovali pri opremljanju dveh stadionov za nogometno SP 2022, borimo se, da bi opremljali tudi dvorano v Dubaju," je o novih možnostih še povedal Šter.

Sicer pa je Elan znan opremljevalec športnih objektov, močno prisoten predvsem na skandinavskem trgu. "Delamo v več kot 30 državah, med drugim smo sodelovali z opremo tudi za zimske olimpijske igre v Sočiju in v Rusiji imamo še vedno odprte projekte, ki pa so trenutno zaradi krize nekoliko zastali," je še dejal Šter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.