Šport
55 ogledov

Prvič po 32 letih brez OI

debevec london olimpijske igre kolajna Stanko Gruden/STA
Slovenski strelec Rajmond Debevec na evropskem prvenstvu z zračnim orožjem v madžarskem Györu ni uprizoril velikega podviga, ki bi mu navrgel deveti zaporedni nastop na olimpijskih igrah.

Rajmond Debevec, nosilec treh olimpijskih odličij iz Sydneyja 2000, Pekinga 2008 in Londona 2012, je tekmo z zračno puško s 613,2 kroga končal na 64. mestu. Od trojice Slovencev je bil najboljši Željko Moičević, ki je s 617,9 zasedel 47. mesto, novinec na evropskem prvenstvu Benjamin Jodl pa je preizkušnjo s 614,9 končal na 59. mestu.

"Prva serija je vselej ključna, nervoza je tedaj največja. Očitno sem si naložil preveliko breme, saj se nikakor nisem uspel umiriti. V nadaljevanju tekme moje streljanje ni bilo v skladu z mojimi željami in pričakovanji, v celoti je bil moj nastop zelo slab," je po tekmi dejal Debevec, ki je v Györu naskakoval zadnjo možnost za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

"Naložil sem si preveliko breme"

Nekatere zadnje tekme so pokazale, da je z zračno puško, ki jo je v zadnjih petih letih zaradi težav z vidom postavil na stranski tir, še vedno zmožen doseči vrhunski izid in se prebiti do Brazilije. "Ta možnost je bila zares minimalna, temeljila je na podlagi enega samega dobrega rezultata, ki sem ga dosegel konec januarja v Münchnu. Realno so bile moje možnosti majhne. Danes so bili izidi dokaj nizki, na treningih so bili moji rezultati povsem primerljivi visokim izidom z današnje tekme, a naložil sem si preveliko breme. Bil sem zelo živčen, vse to pa je pustilo posledice," je še dodal Debevec.

"Moj izid je malce pod povprečjem rezultatov, ki sem jih dosegal v zadnjih dveh mesecih. Občutki na strelišču so bili dobri, nisem imel posebne treme, dobrega počutja enostavno nisem izkoristil. V nadaljevanju je bilo tudi nekaj slabih strelov, ki so me na koncu stali boljše uvrstitve," pa je po tekmi dejal Moičević, ki se bo že v ponedeljek odpravil na tekmo svetovnega pokala v Bangkok.

"Krstni nastop na veliki sceni me ni zadovoljil. Pričakoval sem več, moji dosežki v pripravljalnem obdobju so kazali na boljši izid. Imel sem nekaj ponesrečenih strelov, naš šport pa je glede tega zares neusmiljen," je dejal Jodl.

Vodebova 39. z zračno pištolo

Na današnji prvi tekmi z zračno pištolo je Katja Vodeb s 372 krogi zasedla 39. mesto. Z identičnim številom krogov, a manjšim številom sredinskih centrov, je bila mesto za njo Majda Raušl. Ponovno se je izjalovil nastop Petri Dobravec, četrtouvrščena strelka s svetovnega prvenstva v španski Granadi leta 2014, je zasedla skromno 64. mesto, potem ko je zadela 359 krogov.

"Z današnjim nastopom nisem zadovoljna, izid pa je soliden. Nastop na evropskem prvenstvu je bil zelo zahteven. Imela sem določene težave, težko sem sprožala, zaradi tega se mi je pritisk le še stopnjeval, na koncu mi je celo začelo zmanjkovati časa. Pred tekmo je bil moj cilj, da vsak strel posebej izveden 100-odstotno, a sem bila na strelišču preveč nemirna," je po tekmi dejala Vodebova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.