Šport
112 ogledov

Prvo testiranje za bolide F1

Lewis Hamilton Mercedes testiranje Barcelona
1/10
EPA
Moštva formule 1 so z uradnimi testiranji v Barceloni danes začela priprave na novo sezono 2016.

Prvi dan je bil najbolj zadovoljen Ferrarijev prvi voznik Sebastian Vettel, ki se mu ni mogel približati niti svetovni prvak Lewis Hamilton z Mercedesom.

Hamilton je na koncu zaostal pol sekunde za najboljšim časom, je pa naredil 156 krogov, kar je Mercedesu zelo koristilo pri pridobivanju podatkov o vzdržljivosti novega dirkalnika. V torek bo prvič vozil še drugi Mercedesov voznik Nico Rosberg. Na tem področju so bili v ekipi svetovnih prvakov najboljši, saj nobena druga ekipa na stezi ni opravila toliko dela. Vettel jih je prevozil le 69.

Potem ko so pri Mercedesu že opravili spletne predstavitve novega dirkalnika, so današnje teste izkoristili še za kratko klasično predstavitev z umikanjem pregrinjala z bolida, ki bo imel ime F1 W07 in je nekoliko širši od predhodnika, barvno pa se razlikuje po temnejši kombinaciji na zadnjem delu.

Takoj težave za novince

Ker lahko na teh testiranjih hkrati vozi le en dirkač posamezne ekipe, so se pri moštvih odločili za različne taktike; medtem ko bosta v štirih dneh Mercedesova dirkača vozila izmenično, bo pri Ferrariju najprej dva dni testiral Vettel, potem pa do četrtka še Kimi Räikkönen.

Novinci iz ekipe Haas so danes na stezo poslali Romaina Grosjeana za prve uradne kroge v formuli 1, pri čemer so takoj povzročili težave, saj je z bolida odpadel del krilca in povzročil prekinitev testiranj z rdečo zastavo. Pri McLarnu, kjer upajo na precej boljšo sezono po lanskih poraznih predstavah, je prvi dan delal veteran Jenson Button.

Nov dirkalnik so danes predstavili tudi v ekipi Manor, za katerega bosta vozila novinca Pascal Wehrlein in Rio Haryanto. Bolid MRT05 se ponaša s kar 3900 novimi sestavnimi deli in novim Mercedesovim motorjem, zato so v ekipi prepričani, da je to najboljši avtomobil, ki so ga doslej izdelali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.