Šport
23 ogledov

Ratejeva skupno druga

Martina Ratej EPA
Martina Ratej je na zadnji letošnji tekmi atletske diamantne lige v Bruslju v metu kopja zasedla sedmo mesto (58,61 m) in bila skupno druga v tej disciplini.

Z izidom sezone na svetu je slavila olimpijska zmagovalka in svetovna rekorderka Barbora Špotakova iz Češke (67,99 m), ki je bila najboljša tudi v končnem seštevku.

"Sezona je bila odlična vse do evropskega prvenstva. Potem pa se nisem več našla, povsem sem izgubila občutek in sem kot izgubljena. Čutim, da bi lahko ponovno vrgla prek 65 m, pa ne morem narediti pravega izmeta in kopje leti vsenaokrog. Cilj je bil, da zaključim sezono z dobrimi izidi in vse do EP je šlo po načrtih, potem pa smo nekaj zgrešili. Moram sesti s trenerjem Andrejem Hajnškom in pogledati, kako in zakaj je bilo tako. Že v Monaku sem čutila, da ne gre dobro, vendar sem izvlekla solidne izide, naprej, vključno z EP, pa ni šlo več. V nedeljo bom tekmovala v Rietiju, potem pa še na dveh tekmah v Sloveniji. Moram prespati današnji nastop in potem bom gotovo bolje ocenila sezono in bom zadovoljna. Sedaj lahko rečem, da je bila povprečna. Ni mi uspelo, da bi obdržala visoko raven in zato sem razočarana. Ni mi uspelo, da bi obdržala formo za mete okrog 65 m," je dejala Martina Ratej, šesta na EP v Zürichu, kjer je bila med favoritinjami za medalje.

Slovenska rekorderka je v Bruslju kopje vrgla 58,61, 58,53, 56,17, 55,67 in 55,93 metra, v tretji seriji pa je imela neveljaven met. Kljub tokratnemu nekoliko slabšemu nastopu je Ratejeva dosegla enega največjih uspehov v slovenski atletiki. Druga je bila Sunette Viljoen iz Južnoafriške republike (64,30 m), afriška prvakinja in tretja na SP leta 2011, tretja pa je bila Avstralka Kathryn Mitchell (62,93 m).

V skupnem seštevku sta bili za Špotakovo in Ratejevo tretji Viljoenova in Nemka Linda Stahl, bronasta na OI v Londonu pred dvema letoma in prav tako tretja na letošnjem evropskem prvenstvu, kjer je bila prva Špotakova. Stahlova je bila tokrat četrta (60,64 m). Špotakova je za prepričljivo zmago osvojila 22 točk, Ratejeva jih je zbrala 10, Stahlova in Viljoenova pa po pet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.