Šport
34 ogledov

Ratejeva za prvo slovensko medaljo v Zürichu

Martina Ratej EPA
Metalka kopja Martina Ratej in skakalka s palico Tina Šutej bosta zvečer nastopili v finalu. Že dopoldne bo v kvalifikacijah meta kladiva na sceno stopil Primož Kozmus.

Nekdanji olimpijski in svetovni prvak Primož Kozmus bo na evropskem prvenstvu v Zürichu danes začel lov na svojo prvo medaljo na prvenstvih stare celine. Tretji dan prvenstva bo ob 10.07 nastopil v prvi kvalifikacijski skupini meta kladiva. V finalu bo ob 19.19 v skoku s palico tekmovala Tina Šutej, ob 20.40 pa še Martina Ratej v metu kopja. Ob 11.10 bosta v prvem krogu kvalifikacij na 200 m nastopili Sabina Veit in Kristina Žumer, slednja je na EP že tekla in bila 33. na pol krajši razdalji. Ob 12.05 bo prvi krog teka na 200 m z Janom Žumrom, ob 17.30 pa bo v prvi skupini meta kopja kvalifikacije začel Matija Kranjc.

Na programu bo šest končnih odločitev, za odličja pa se bodo atletinje merile še ob 9.10 v hitri hoji na 20 km, atleti pa bodo tekmovali še ob 20.10 v troskoku, ob 20.45 na 3000 m zapreke in ob 21.50 na 110 m ovire.

Kozmus pod pritiskom

Ratejeva je v kvalifikacijah EP dosegla najboljšo daljavo, v tej sezoni pa ji izmed najboljših ni uspelo premagati le svetovne rekorderke Čehinje Barbore Špotakove. Kljub temu se ne želi postavljati v vlogo favoritinje za stopničke zmagovalnega odra v svojem tretjem nastopu na Letzigrundu. Šutejeva se je v finale uvrstila z desetim izidom kvalifikacij, zadovoljna je bila s svojimi drugimi skoki, s katerimi je preskakovala večino višin, posebno z zadnjim na 4,45 m. Menila je, da je bil na zaključni višini zadnji skok najlepši med vsemi, kar je dobra popotnica za finale.

Eden od tistih, ki nosi največ bremena, je kapetan reprezentance Kozmus, ki je jasno napovedal boj za medalje, četudi je v tej sezoni v slabši formi, kot si jo je želel, in je nastopil le na treh tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.