Šport
67 ogledov

V Zürichu na stadion za 200 evrov na dan

EP v atletiki Zürich Letzigrund gledalci EPA
Vse več je kritik nad visokimi cenami vstopnic za evropsko atletsko prvenstvo v Zürichu.

Cene so precej višje kot na zadnjem atletskem evropskem prvenstvu v Helsinkih in številni so mnenja, da je tudi to razlog za majhno število gledalcev, ki so se v torek odločili za obisk Letzigrunda. Danes so se kritikam pridružili še v nemškem taboru, poroča agencija dpa.

Dnevna vstopnica za ogled tekmovanj v dražjem delu stadiona stane 240 švicarskih frankov ali skoraj 200 evrov, a drag je tudi del namenjen družinam, kjer je cena za odrasle 95 evrov, za otroke do 16. leta pa 47,50 franka. V ceno je vsaj za Švicarje vključena tudi vozovnica za vlake.

Mnogi čakajo na diamantno ligo

Prvi dan tekmovanja stadion, ki sprejme 25.000 gledalcev, ni bil razprodan, a na Evropski atletski zvezi upajo, da zato, ker sta bili na sporedu le dve končni odločitvi. Številni navijači v Švici pa imajo tudi alternativo, če se že odločajo za drage vstopnice. Že 28. avgusta bo v Zürichu namreč tudi slavni miting "Weltklasse Zürich", ki sodi med tekmovanja za diamantno ligo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.