Šport
53 ogledov

Razkrila neprijetno resnico o Sereni

sloane stephens EPA
Ameriška tenisačica Sloane Stephens je razkrila resnico o odnosu s Sereno Williams, ki je milo rečeno presenetila teniško javnost. Williamsova je veljala za neuradno mentorico 20-letne tenisačice, Stephensova pa je zatrdila, da temu še zdaleč ni tako.

Američanka Sloane Stephens, ki jo mnogi vidijo kot naslednico legendarne Serene Williams, je nase prvič resno opozorila letošnjega januarja, ko se je prebila do polfinala OP Avstralije. Dvajsetletnica, ki v karieri še ni osvojila WTA turnirja, je na poti do uvrstitve med najboljše štiri izločila prav Williamsovo in Američani so dobili kandidatko, kateri bi lahko Serena ob slovesu od profesionalnega športa predala štafeto.

serena williams | Avtor: EPA EPA
Sprva se je govorilo, da sta rojakinji po obračunu na OP Avstralije postali tesni prijateljici, Serena pa naj bi z nasveti pomagala mladi tenisačici, da se povzdigne v sam vrh ženskega tenisa. Stephensova, ki trenutno zaseda 17. mesto lestvice WTA, je razkrila, da je realnost povsem drugačna.

''Odkar sva igrali v Avstraliji, mi ni rekla besede. Nisva bile v istem prostoru in niti pozdravila me ni. In to veliko pove, kako je od vseh lepih besed, ki jih je izrekla o meni, prišlo do tega, da mi je prenehala slediti na Twitterju,'' je povedala 20-letnica.

Stephensova je bila v svojih najstniških letih velika oboževalka Serene, ki je svoj prvi grand slam (US Open) osvojila že leta 1999. Mlada Američanka je delila zgodbo, kako je pred osmimi leti čakala tri ure, da bi dobila Serenin podpis, vendar se je zmagovalka 15 turnirjev za grand slam samo nonšalantno sprehodila mimo.
tweet serena williams | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Serena je po porazu v Avstraliji na Twitterju zapisala: ''Jaz sem te ustvarila'' (''I made you'') in Stephensova je prepričana, da je bila objava namenjena njej. ''Mislila sem si, 'ali res verjameš, da ne vem, da govoriš o meni'?'' je dejala Stephensova.

Zakaj je torej do nedavnega veljalo prepričanje, da bo Stephensova s pomočjo nasvetov starejše rojakinje stopala po njenih stopnijah? ''Želijo si nove Serene,'' je odvrnila Američanka.

Šarapova pozdravila iskrenost

Rusinja Marija Šarapova je že izrazila podporo mladi Američanki, saj je prepričana, da v tem športu primanjkuje iskrenosti. ''Lepo je, da je bila iskrena. Mislim, da imajo ljudje napačno predstavo o nekaterih športnikih. Lepo, da je nekdo dejansko povedal, kaj si misli,'' je povedala Šarapova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.